Tirsdag ved middagstid luftede sportschefen i Ishøj IF, Murat Kütük, sin frustration over, at han ikke havde set skyggen af Nicki Bille i tre uger.

Det er der nu lavet om på.

For til B.T. fortæller Murat Kütük, at den omdiskuterede fodboldspiller allerede i aften træder ind over dørtærsklen til klubhuset, hvor den står på fællesspisning med holdet.

Torsdag skal støvlerne på og arbejdet mod kampformen genoptages.

»Nicki Bille har ikke været her i tre uger, og så er det svært for ham at komme i form og komme på holdet. Jeg har sms’et med ham lidt frem og tilbage, senest i dag, hvor han har lovet at komme til spisning med holdet i aften og til træning på torsdag,« siger Murat Kütük.

Grunden til Nicki Billes manglende tilstedeværelse i Ishøj IF skal ifølge Murat Kütük findes i, at fodboldspilleren har været ‘fraværende og småsyg’.

Murat Kütük er dog noget skuffet over, at Nicki Bille ikke har været så god til at melde afbud til de træninger, han ikke er dukket op til.

»Vi valgte at række en hånd frem til Nicki, fordi han er en fantastisk fodboldspiller. Så havde han lige en kort periode, hvor han kom til at lave nogle dumme ting, og desværre var der noget alkohol indblandet hver gang, og da han sagde, at han gerne ville tilbage til fodboldlivet igen, så gav vi ham chancen,« siger Murat Kütük og fortsætter:

Her ses Nicki Bille, da han i 2014 tørnede ud for franske Evian.
Her ses Nicki Bille, da han i 2014 tørnede ud for franske Evian. Foto: JEAN-PIERRE CLATOT
Vis mere

»Når man rækker en hånd ud, så kræver det selvfølgelig også, at der er en modtager, og det var der også. Nicki (Bille, red.) var rigtig glad og kom til træning og løb med og så videre, men nu ved jeg ikke lige, hvad der er sket. Vi skal have ham tilbage på rette spor igen.«

Nicki Bille meldte selv ud på sin Instagram-profil mandag, at han for at tøjle sit alkoholmisbrug er kommet på antabus. Dermed har Nicki Bille taget et skridt mod at komme i bedring.

Hvis man skal tro sportschefen, kræver det dog en del flere skridt, før Nicki Bille er tilbage på sporet rent sportsligt. Til gengæld er han god i omklædningsrummet, hvor han fortæller historier fra karrieren, der har udspillet sig i bl.a. FC Nordsjælland, Villarreal, Rosenborg og Esbjerg.

»På det sociale plan er han guld værd for drengene. Han spiller backgammon og hygger sig, og så har han jo nogle gode historier fra sin karriere, og den får ikke for lidt,« siger Murat Kütük og slår fast:

»Vi skal bare have det sportslige med. Der er plads til forbedringer, men det satser vi på snart kommer.«