Skal danske landshold kunne møde russiske ungdomslandshold i fodbold?

Det har været det helt store spørgsmål i den sidste uge, efter UEFA offentliggjorde, at forbundets eksekutivkomité - med DBU-formand Jesper Møller som medlem - havde åbnet døren for russiske U17-landshold igen, efter de har været udelukket af internationale konkurrencer som følge af Ruslands invasion af Ukraine.

Og nu byder landstræner Kasper Hjulmand ind med sin mening om emnet, han ellers ikke ønskede at komme ind på ved landsholdsudtagelsen sidste tirsdag.

»Jeg sagde det i tirsdags, og jeg mener det faktisk stadigvæk: Jeg har ikke sat mig ind i den konkrete sag og hvordan og hvorledes.«

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Men jeg synes, det lyder foruroligende, hvis det er sådan, det er,« siger Kasper Hjulmand mandag i landsholdslejren, hvor landsholdet netop er mødt ind inden kampene mod Kasakhstan og San Marino.

Op til landsholdssamlingen er det dog hverken formationer eller en mulig EM-kvalifikation, der har fyldt.

Sagen om Jesper Møller og dennes stemme i UEFA-regi har trukket masser af overskrifter i både danske og nordiske medier.

Særligt fordi DBU's mand ikke har villet oplyse, om han stemte ja eller nej til at åbne for de russiske landshold igen.

Men fredag var der så en anelse information at hente fra DBU-formanden, da han efter et ordinært bestyrelsesmøde i DBU mødte pressen i en hasteindkaldt pressebriefing.

Her fastslog han, at danske landshold ikke skal møde russiske landshold, så længe der er sanktioner mod Rusland, mens han nægtede, at der skulle være truffet en endelig beslutning i sagen, selv om UEFA sendte en pressemeddelelse ud om beslutningen.

Spørger man Hjulmand, så er det det rette at undgå kampe mod russiske hold.

»Jeg er glad for, at vi i DBU fik lagt os rigtigt. Men udover det, har jeg ikke læst på, hvordan processerne præcist har været, og hvordan det er kommet frem.«

»Men det lyder ikke rigtigt, synes jeg, at der skal til at være konkurrencer med elitespillere fra Rusland. Det er min mening,« siger Hjulmand.

Jesper Møller mødes med de øvrige medlemmer af eksekutivkomitéen igen tirsdag.