Det bliver ikke 80'er-legenden Søren Lerby, der hjælper den danske landsholdsstjerne Pierre-Emilie Højbjerg til det næste klubskifte eller den næste kontrakt.

Højbjerg har nemlig skiftet Lerby ud. I stedet er Southampton-spilleren nu i stald hos en af verdens mest magtfulde agenter, israelske Pini Zahavi.

»Det hele er meget simpelt. Jeg afsluttede mit samarbejde med Søren Lerby omkring midten af december. Så fik jeg muligheden for at arbejde med Pini og tog den mulighed,« fortæller Pierre-Emile Højbjerg til B.T.

»Jeg er meget glad for at have Pini på mit hold. Jeg behøver ikke introducere ham. Hans historie taler for sig selv. Han er mesteren i sit fag,« understreger den danske landsholdsspiller.

Pierre-Emile Højbjerg og den nye agent, Pini Zahavi.
Pierre-Emile Højbjerg og den nye agent, Pini Zahavi. Foto: Privat
Vis mere

Pini Zahavi hører til den absolutte verdenstop blandt fodboldagenter. Deroppe, hvor navne som Jorge Mendes og Mino Raiola huserer.

Zahavi er blandt andet agent for stjerner som Robert Lewandowski og Carlos Tévez, men den tidligere journalist har især gjort sig bemærket i nogle af fodboldhistoriens største handler. Han var eksempelvis involveret i verdens dyreste transfer, da Neymar skiftede FC Barcelona ud med franske Paris Saint-Germain, ligesom han var en god ven af Alex Ferguson, da sidstnævnte var Manchester United-manager.

Her var Zahavi for eksempel involveret i handler omkring Rio Ferdinand, Jaap Stam og Juan Sebastian Verón til og fra traditionsklubben.

Nu kan Zahavi hjælpe Højbjerg et skridt videre i en karriere, der i øjeblikket peger mod toppen af Premier League. I januar var blandt andet Tottenham særdeles lun på Southamptons danske anfører, men han er stadig at finde på den engelske sydkyst.

Pierre-Emile Højbjerg i duel med Liverpools Mohamed Salah.
Pierre-Emile Højbjerg i duel med Liverpools Mohamed Salah. Foto: PETER POWELL
Vis mere

Zahavi afløser Søren Lerby, der ellers har været Højbjergs agent, siden han i teenageårene skiftede fra Brøndby til de tyske giganter fra Bayern München.

»Jeg har utrolig stor respekt for Søren som menneske, og vi har været utrolig meget igennem,« fortæller Pierre-Emilie Højbjerg.

»Han kender mig og min familie, og jeg kender ham og hans familie. Vi holder begge to meget af hinanden, men jeg er også klar over, at der er en professionel side af det,« fortsætter han.

Over for B.T. bekræfter Søren Lerby, at hans samarbejde med Højbjerg hører fortiden til.

Viktor Fischer (midten) og Søren Lerby (th.) ved Dansk Fodbold Awards i 2016.
Viktor Fischer (midten) og Søren Lerby (th.) ved Dansk Fodbold Awards i 2016. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Vi samarbejder ikke længere. Det er jo ikke sådan, at man ejer hinanden, men jeg har gjort det med stor glæde i otte år,« siger Lerby.

Ifølge den danske agent er der tale om en aftale, der bare ikke blev forlænget. Hvorfor, vil han ikke nærmere ind på.

»Det er jo, hvad der tit sker i vores branche,« lyder det fra manden, der nu er afløst af Pini Zahavi.

Israeleren er i øvrigt tæt allieret med Roman Abramovich, som han hjalp med at overtage Chelsea i starten af 00'erne. Han indkøbte også en række spillere til klubben. Det er dog ikke kun i forbindelse med spillerhandler, at Zahavi laver forretning. Han er også medejer af et medieselskab i Israel ved navn Charlton. Virksomheden har tv-rettigheder til blandt andet Premier League, hvor han nu også har en dansk stjerne i stalden.