Et populært program er snart fortid på tv-kanalen DR1.

Således meddeler Danmarks Radio i en pressemeddelse, at man har besluttet at nedlægge søndag aftens 'Fodboldmagasinet', der i efteråret fik Josefine Høgh som vært - fordi hendes forgænger i rollen, Peter Møller, fik jobbet som fodbolddirektør i DBU.

»Fremtidens DR Sporten tager udgangspunkt i, at langt de fleste sportsbegivenheder finder sted i weekenden. Derfor udgår 'Sporten' på DR1 som selvstændigt program på hverdage, mens det stadig har sin faste plads i weekenden i forbindelse med TV-Avisen klokken 18. Derudover afløses 'Fodboldmagasinet' på DR1 om søndagen af et nyt sportsmagasin, som skal dække bredere,« siger DR-underdirektør Anders Kern Bøje, der er ansvarlig for sporten i DR.

Efter planen bliver 'Fodboldmagasinet', der primært har omtalt kampene i Superligaen, taget af DR's programflade til sommer.

Peter Møller, der her ses sammen med Tina Müller, var indtil august i år vært i DR Sportens »Fodboldmagasinet«.
Peter Møller, der her ses sammen med Tina Müller, var indtil august i år vært i DR Sportens »Fodboldmagasinet«. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Beslutningen er taget i forbindelse med den sparerunde, som Danmarks Radio er i gang med at realisere.

Til gengæld vil P3-programmet 'Liga', der også har sit primære fokus på dansk fodbolds bedste række, fortsat eksistere.

I forhold til erhvervelse af transmissionsrettighederne til de helt store sportsbegivenheder siger Anders Kern Boje:

»Selv om vi også her må spare, er vi alligevel stolte over at kunne præsentere en liste, hvor langt de fleste store sportsbegivenheder er med. Dermed opfylder vi fortsat vores ambition om at samle danskerne om de store begivenheder, som vi sidst så det ved sommerens VM i fodbold,«

Tidligere har DR Sporten meldt ud, at man fra næste år vil ophøre med at sende Champions League-håndbold. Det samme gælder Tour de France, hvor transmissionsrettighederne udløber i sommeren 2019.