Det er af hensyn til Christian Eriksens mentale tilstand, at han er bevilget to ekstra fridage fra landsholdsslejren.

Sådan lyder det fra landstræner Åge Hareide om Tottenham-spilleren, der spillede Champions League-finale i lørdags.

»Han har mere eller mindre boet i en lejr i hele foråret, hvor Tottenham har kæmpet for også at skulle spille Champions League i næste sæson, mens de samtidig har spillet vigtige kampe i Champions League,«  siger Åge Hareide til Ritzau:

»Derfor har han behov for at sænke skuldrene lidt i et par dage.«

Tidligere mandag meddelte DBU, at Christian Eriksen først møder ind i landsholdsslejren onsdag, mens resten af spillerne mandag for alvor begyndte forberedelserne til kommende EM-kvalifikationskampe:

  • Fredag mod Irland.
  • Mandag mod Georgien.

»Han har behov for at hvile, og det er han meget glad for, at han får. Det er en kamp (Champions League-finalen, red.), som kan fylde noget i baghovedet,« siger Åge Hareide til Ritzau.

Christian Eriksen og Tottenham-holdkammeraterne endte med at tabe lørdagens store kamp til Liverpool.

Landstræneren er dog ikke nervøs for, at Eriksens kedelige oplevelse i karrierens vel nok vigtigste kamp spiller ind, når Danmark fredag går på banen blot seks dage efter skuffelsen i Madrid.

»Jeg tror, at det nok skal gå fint for ham på fredag, for Christian kan godt lide at spille fodbold. Han kender den store betydning af kampen på fredag, for det ser godt ud for vores kvalifikation, hvis vi får hul på Irland,« siger Åge Hareide.

En del af den øvrige landsholdstrup trænede også sammen fire dage i sidste uge. Mandag mødte hele truppen – men altså minus Christian Eriksen – ind i landsholdslejren i Helsingør.

Danmark har kun spillet en EM-kvalifikationskamp indtil videre. Det var den famøse 3-3-kamp ude mod Schweiz.

I samme gruppe har den kommende modstander, Irland, vundet sine hidtidige to kampe, mens schweizerne har fire point for samme antal kampe.