Det har været småt med spilletid og gode præstationer for Martin Braithwaite i Barcelona-trøjen i denne sæson.

Selvom det er blevet til imponerende 26 kampe for den danske landsholdsspiller i den spanske storklub i ligaen, så afspejler det ikke hans få minutter på grønsværen i hele 2021.

Det spanske medie Sport har sat ham på en liste over de mest glemte spillere under Ronald Koeman – og det er ikke uden grund. Martin Braithwaite sidder lige nu ude med en mindre skade, men i de seneste ni kampe har han ikke været at finde i Barcelonas startopstilling. Det er endda kun blevet til 128 minutters fodbold i hele 11 kampe.

Den manglende spilletid er også gået ud over danskerens målform. I La Liga har Braithwaite i 26 kampe formået at få flere gule kort, end han har scoret mål. Det er blevet til tre ostemadder og blot to scoringer i denne sæson for den spanske storklub.

Foto: ALBERTO ESTEVEZ
Vis mere

Derfor tegner der sig et billede af, at esbjergenseren bliver solgt til sommer. Ifølge Gol Digital er der allerede bud fra en anden spansk klub.

‘Valencia har udtrykt deres store interesse for den danske Barcelona-angriber, der på anden sæson ikke er fast mand i klubben. Derfor har Valencia kigget på hans situation og har tilbudt at købe ham, og Barcelona vil ikke have problemer med hans exit,’ skriver det spanske medie.

Ifølge Gol Digital har Barcelona allerede fundet Martin Braithwaites afløser.

Ronald Koeman vil hente den 18-årige angriber Andrija Radulovic i serbiske Røde Stjerne Beograd. Samtidigt har der været rygter om, at Lionel Messi har krævet, at der kommer en angriber mere til klubben fra øverste hylde. Manchester Citys Sergio Agüero har flittigt været nævnt i den forbindelse, da hans kontrakt med Manchester-klubben udløber efter denne sæson.

Gol Digital beretter, at Barcelona håber på at få mellem 70 og 85 millioner kroner for Braithwaite. Han kom i sin tid til klubben fra Leganes på en transfersum på 135 millioner kroner.

Det spanske medie beretter også, hvordan Braithwaite dog til tider har vist hele verden, at han på grund af nogle gode præstationer, kunne få spilletid på et hold som FC Barcelona.

Hvis skiftet skulle gå hen og blive en realitet, bliver Martin Braithwaite holdkammerat med danske Daniel Wass i Valencia.