Der kommer ikke til at være landskampe for herrelandsholdet denne sommer på grund af coronavirussen. Samtidig er kvindernes EM og herrernes U21-EM udskudt til sommeren 2022.

Det har DBU netop meddelt.

Beslutningerne er onsdag blevet truffet af UEFA og påvirker altså en lang række kampe.

For herrelandsholdet betyder det, at de to planlagte venskabskampe mod Norge og Sverige er aflyst, mens kvindelandsholdet kvalkampe til  EM mod Israel og Italien, som også oprindeligt skulle spilles i juni, er udsat.

Kvinde-EM samt U21-EM for herrer er samtidig skubbet et år til sommeren 2022, da der næste år skal afvikles både OL samt herrernes EM.

»Vi står i en ekstraordinær krise i det danske samfund og i det meste af Europa. DBU har fra start bakket op om de danske myndigheders beslutninger og anbefalinger, og vi bakker også op om UEFA’s beslutninger, der er både ansvarlige og fornuftige,« siger direktør i DBU, Jakob Jensen.

»Folkesundhed er altid vigtigere end fodbold, og vi skal ikke risikere, at fodbold bærer smitte videre rundt i samfundet. Det er naturligvis ærgerligt, at vores landshold ikke skal spille foran vores mange danske fans i juni, men det er en nødvendig beslutning,« tilføjer han.

Også andre fodboldbegivenheder bliver direkte påvirket af corona-epidemien.

  • UEFA Elite Round og EM for U19-kvinder er aflyst
  • UEFA Elite Round og EM for U17-herrer er aflyst
  • UEFA Elite Round og EM for U19-herrer og U17-kvinder er udskudt, da begge har kvalifikation til FIFA-turneringer.
  • Futsal Champions League er udskudt på ubestemt tid.