Det var UEFA, der bad DBU om at stoppe med at forhandle med landsholdsspillerne og komme i gang med at få sat et hold sammen.

Hvorfor er det, at I ikke vil forhandle nu?

»Vi har den situation, at for et år siden, for tre år siden, for otte år siden og i 2004 har vi forhandlet, forhandlet, forhandlet helt frem til mål. Og så stiller vi ikke op. Der sagde UEFA til os i fredags, at vi skulle stoppe det. ‘Vi gider ikke at høre på det’,« siger  DBU-formand Jesper Møller.

Vikarlandsholdet efter kampen mod Slovakiet.
Vikarlandsholdet efter kampen mod Slovakiet. Foto: Ronald Zak
Vis mere

Så UEFA har bedt jer stoppe forhandlingerne?

»UEFA har klart sagt til os, at vores fokus skal være på at stille det bedst mulige hold. I skal gennemføre de kampe. Der er jo ingen, der kan holde ud at sidde og forhandle, forhandle, forhandle, så vi har været nødt til at holde fokus på den sportslige situation og få stillet et hold. Der har været forhandlet i seks-otte-ni måneder, og hvis ikke man kan blive enige der, hvorfor skulle man så kunne blive enige på 24 timer? På et eller andet tidspunkt er man nødt til at sige stop.«

Jesper Møller håber stadig på, at det rigtige landshold vil stille op til den første Nations League-kamp, der spilles søndag i Aarhus. Og de forhåbninger ligger i, at i hvert fald nogle af spillerne kunne takke ja til det tilbud, der lige nu ligger fra DBU.

»Det kunne jo være, at dem, der bliver udtaget, vil stille op på de vilkår, der nu måtte være. Det har vi nogle dage til at tænke over. Vilkårene er ikke ændrede, som det ser ud nu. Vi har parkeret de kommercielle vilkår, og så har vi givet et tilbud, som jeg tror, at alle spillerne kan leve med for så vidt angår det at stille op for landsholdet,« siger Møller og udpensler situationens alvor.

Vikarlandsholdet efter kampen mod Slovakiet.
Vikarlandsholdet efter kampen mod Slovakiet. Foto: Ronald Zak
Vis mere

»Vi har en uenighed omkring nogle kommercielle vilkår, som er meget, meget afgørende. Ikke bare for dansk fodbold, men for dansk idræt. Vi kan ikke bare læne os tilbage og skrive under. For tre et halvt år siden skrev vi under og gav os til sidst. Det udløste voldsom kritik fra medierne og fra vores bagland, og det udløste en voldgiftssag fra Spillerforeningen. Det kan vi heller ikke leve med. Vi er nødt til at få ryddet op i det her. Vi orker ikke alle de her voldgiftssager, uenigheder og fortolkningsproblemer,« siger Jesper Møller.