En slags lettelse.

Det er, hvad Nora Ibbotson føler, efter det er kommet frem, at fodboldspilleren Emiliano Sala blev forgiftet af kulilte, inden flyet med ham ombord styrtede i Den Engelske Kanal.

»Det er en lettelse, fordi der var et problem. Det var ude af Davids hænder.«

Sådan siger en tydeligt rørt Nora Ibbotson til Good Morning Britain. Hendes mand, David Ibbotson, var piloten, der sad bag styret på det fly, der skulle fragte Emiliano Sala fra Nantes til Wales den 21. januar.

Men noget gik galt, og flyet styrtede ned. Efterfølgende blev det fundet på bunden af den engelske kanal, og Emiliano Salas lig blev bjærget fra flyvraget. I sidste uge kom det frem, at fodboldspilleren havde et højt niveau af kulilte og hæmoglobin i sit blod, fortalte de britiske efterforskere.

Niveauet i Salas blod var på 58 procent, og 50 procent betragtes som potentielt dødeligt.

Efterforskerne fortalte desuden, at det var sandsynligt, at David Ibbotson blev udsat for det samme. Og Nora Ibbotson håber, at de nye oplysninger kan være med til at rense David Ibbotsons navn i sagen.

»Han kunne ikke lugte det. Han kunne ikke se det. Hvis han havde vidst det, havde han ikke fløjet det. Han var en meget betænksom mand, « fortæller Nora Ibbotson med tårer i øjnene inden de får frit løb. I mange måneder har hun - ligesom Emiliano Salas familie og resten af verden - ventet på svar.

Emiliano Salas lig blev fundet i flyvraget på bunden af Den Engelske Kanal. Der blev efterfølgende sørget over fodboldspillerens tragiske død i fodboldverdenen.
Emiliano Salas lig blev fundet i flyvraget på bunden af Den Engelske Kanal. Der blev efterfølgende sørget over fodboldspillerens tragiske død i fodboldverdenen. Foto: LOIC VENANCE
Vis mere

Og hun understreger, at hun vil prøve at forblive positiv for mandens skyld, fordi hun gerne vil have svar på, hvad der præcist skete ombord på flyet, inden det styrtede i vandet med de to.

David Ibbotson er ikke blevet fundet efter styrtet, og den del tager rigtig hårdt på de efterladte, fortæller en grådkvalt Nora Ibbotson.

»Det er det sværeste ved det hele - ikke at have fået David tilbage. Jeg bliver misundelig af og til (på Salas familie, red.) Vi vil gerne have ham her. Det er hårdt hver dag, for jeg har ikke David, og der er ikke et lig,« siger Nora Ibbotson.

Efterforskerne af sagen har meddelt, at når undersøgelserne er færdige, bliver den endelige rapport offentliggjort.