Han skal ingen steder.

Efter tirsdagens nordiske nedtur og tabet af værtskabet af kvinde-EM 2025 var der en smule oprejsning – i hvert fald for den DBUs formand Jesper Møller.

Han blev genvalgt til UEFAs magtfulde eksekutivkomité, hvor han har siddet siden 2019.

Den norske kandidat Lisa Klaveness fik ikke en plads.

55 medlemslande skulle stemme syv ud af 11 kandidater ind, og der var mere tiltro til den danske fodboldpolitiker i forhold til den langt mere åbenmundede nordmand. Møller fik 42 stemmer (næstflest), mens Klaveness fik 18 (næstfærrest).

Dermed er der kun én kvinde i den europæisk fodboldmagts centrum, walisiske Laura McAllister, der fik det ene mandat, der skal gå til en kvinde.

UEFA-præsident Aleksander Ceferin blev genvalgt med stående ovationer uden modkandidat, ligesom FIFA-præsidenten Gianni Infantino på FIFAs kongres. Og som DBU-formanden Jesper Møller på forbundets repræsentantskabsmøde.

Infantino og Ceferin har begge vundet magten uden modkandidater i år.
Infantino og Ceferin har begge vundet magten uden modkandidater i år. Foto: MIGUEL A. LOPES
Vis mere

Danskeren sad til højbords på dagens UEFA-kongres, og der bliver han siddende.

I første omgang i fire år mere.

»Jeg er utrolig glad for at fået den tillid fra de andre forbund i UEFA. I de kommende år vil jeg arbejde på den fortsatte udvikling af kvindefodbold, beskytte de europæiske sportsværdier og den europæiske sportsmodel med solidarisk fordeling af UEFAs indtægter, så også små og mellemstore lande og klubber får glæde af de stigende indtægter,« siger Møller til DBUs hjemmeside.

»Samtidigt er det vigtigt, at vi opretholder stærk governance i UEFA med fokus på antidiskrimination, menneskerettigheder og solidaritet mellem landene.«

Der var historier ude om splittelse mellem Danmark og Norge, men det afviste Jesper Møller klart tirsdag.