Dagen efter, Ballon D'Or blev uddelt, har en prekær situation stjålet en stor del af billedet.

Da norske Ada Hegerberg, som den første kvinde nogensinde, havde vundet den prestigefyldte pris og afholdt en rørende takketale, blev hun af selve showets medvært, den franske dj Martin Solveig, bedt om at twerke.

Netop dén forespørgsel har efterfølgende udløst en regulær shitstorm mod showet og ikke mindst den franske dj.

Ada Hegerberg vandt Ballon d'Or, men danske Pernille Harder var kun seks stemmer fra selv at stå på scenen med den gyldne bold mellem hænderne.

Den franske DJ Martin Solveig er landet i en regulær shitstorm, efter han bad den kvindelige vinder af Ballon D'Or, Ada Hegerberg, om at twerke.  (AP Photo/Christophe Ena)
Den franske DJ Martin Solveig er landet i en regulær shitstorm, efter han bad den kvindelige vinder af Ballon D'Or, Ada Hegerberg, om at twerke.  (AP Photo/Christophe Ena) Foto: Christophe Ena
Vis mere

Harder blev nummer to i afstemningen, og hun var derfor også til stede i Paris, da Solveig dummede sig - og Hegerberg takkede 'non' til at danse for ham.

»Det er slet ikke hensigtsmæssigt for hverken ham eller showet at være sexistisk eller noget i den stil. Men det gør det også bare endnu værre ... At det bare er naturligt, at de skal spørge, om man vil twerke i sådan et show her. Jeg tror, der er en anderledes mentalitet. Men det er bestemt ingen undskyldning,«  fastslår Pernille Harder over for B.T.

»Jeg synes, det er superærgerligt, at det er det, der er kommet fokus på. For der burde være fokus på det sportslige. Jeg mener, det er en super unødvendig kommentar. Man kunne måske have tænkt sig om en ekstra gang og forudset, at det var det, der ville komme fokus på. For det er mærkeligt. Ja, jeg ved næsten ikke, hvad jeg ellers skal sige,« fortsætter Harder, der ikke selv opfattede hændelsen, da den skete, fordi showet i den franske hovedstad foregik på fransk.

Den danske stjerne var på alle måder tæt på mandag aften. Tæt på begivenhederne, men først og fremmest tæt på sejren i den første Ballon d'Or-uddeling i kvindefodboldens historie.

Danmarks Pernille Harder blev nummer to i afstemningen om Ballon D'Or. Kun seks point bag Ada Hegerberg. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Danmarks Pernille Harder blev nummer to i afstemningen om Ballon D'Or. Kun seks point bag Ada Hegerberg. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Afgørelsen var blevet lækket i medierne. Der så jeg, hvor tæt på jeg var. Når man var så tæt på, at det kun var seks point, der manglede, er det selvfølgelig ærgerligt. Men på den anden side viser det også, at det er en meget flot andenplads,« siger Harder, der tidligere på året vandt titlen som Europas bedste spiller i Uefas kåring.

Men derfor havde hun naturligvis hellere end gerne også kronet sæsonen med en titel som verdens bedste.

»Prisen har et godt omdømme, og selv om det er første gang, at den er blevet uddelt til os kvinder, så føler jeg stadig, at den er højt rangeret. Jeg tror stadig, at Fifas og Uefas priser er højere rangeret, men Ballon d'Or er også stor,« slutter Pernille Harder.

26-årige Pernille Harder har i denne sæson vundet The Double med sin tyske klub Wolfsburg.