Coronavirussen har påvirket hele verden, og for den danske landsholdsmålmand Katrine Abel satte den en brat stopper for hendes sidste kamp for de røde og hvide farver.

Hun skulle have vogtet målet, da Danmark mødte Italien tirsdag aften, men mandag besluttede Dansk Boldspil-Union at sende Abel i karantæne, da hun havde været nærkontakt til forsvarsspilleren Simone Boye, der var en af de fire coronasmittede i den danske landsholdslejr.

»Jeg kan ikke huske, hvornår jeg har grædt så meget, som jeg har gjort hele det sidste døgn,« lød det fra den 30-årige Katrine Abel til TV 2 Sport.

Realiteten var nu, at Abel havde spillet sin sidste landskamp og det blev ikke, som hun havde håbet, selvom at hun fortæller, at man aldrig kan planlægge et karrierestop, så det bliver fuldstændig perfekt.

Hun havde set frem til en fejring, men i stedet sad hun alene i en lejlighed - isoleret fra omverden.

Det var søndag, at Katrine Abel meddelte, at hun stoppede karrieren ved årsskiftet, hvor hendes kontrakt med Brøndby IF udløber.

»De seneste to år på kvindelandsholdet har været de bedste år i min fodboldkarriere og helt magiske for mig personligt. Det er en helt fantastisk gruppe, og rejsen med dem har givet mig mange store øjeblikke på og uden for banen.«

»Det kommer jeg til at savne. Jeg har været ubegribeligt stolt og beæret over at have nummer 1 på ryggen for Danmark. Derfor er det en vemodig afsked, men jeg kan mærke, jeg er klar til et nyt kapitel i mit liv, sagde Katrine Abel i en pressemeddelelse fra DBU.«

Hun fik debut for A-landsholdet i 2015 og nåede at spille 17 kampe.