Det hører til sjældenhederne, at fodboldspillere på eliteniveau ikke ejer et kørekort.

Men det er tilfældet for den danske landsholdsspiller Philip Billing, som i programmet 'Sat Af' giver et indblik i, hvor (utroligt) mange penge han bruger på taxa hver dag, når han skal til og fra træning i Premier League-klubben Bournemouth.

»Det er ikke aldrig noget, jeg har turdet tænke på. Jeg ved, det er meget, så jeg prøver bare at holde mig lidt.. jeg har aldrig sat mig ned og holdt regnskab med det,« siger han og tilføjer:

»Det gør jeg ikke, for så får jeg bare ondt i hjertet, tror jeg. Men jeg kan forestille mig, at det er en del,« forklarer Philip Billing, som dog ved, hvor meget han betaler om dagen:

60 pund betaler Billing for taxa om dagen.
60 pund betaler Billing for taxa om dagen. Foto: ANDREW YATES
Vis mere

»Jeg bruger 60 pund (500 kroner, red.) om dagen. Matematik er ikke min stærke side,« siger han og afviser at have regnet ud, hvor meget han giver om måneden.

Da han bliver spurgt, om det er et beløb omkring 14.000 kroner, lyder det:

»Ja, det kan godt passe.«

Philip Billing er 23 år og har altså i flere år haft alderen og pengene til at anskaffe sig både kørekort og bil.

Philip Billing er kommet på landsholdet for nylig.
Philip Billing er kommet på landsholdet for nylig. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

I sidste sæson var han holdkammerat med Mathias Zanka Jørgensen i Huddersfield, og kollegaens fede bil har fået ham tll at ville anskaffe sig sit eget køretøj. Og kørekort selvfølgelig.

»Selvfølgelig skal jeg have det. Specielt når man ser Zanka rulle op i en Bentley, så vil man gerne have det.«

Philip Billing blev denne sommer købt for 120 millioner kroner af Bournemouth.

Han rykkede i sidste sæson ned med Huddersfield, men nyder nu stor succes i en af topklubberne i Premier League. Bournemouth ligger efter seks kampe på en imponerende tredjeplads. (SE KLIPPET OM TAXA-FORBRUGET ØVERST I ARTIKLEN).