I de sidste godt 11 måneder har danskerne haft fornøjelsen af at have Danmarks måske bedst kendte fodboldstemme i ørerne igen efter otte måneder langt væk fra Champions League-kampe og Superliga-brag.

Carsten Werge var forinden igennem et langt og alvorligt sygdomsforløb, der var tæt på at koste ham livet. I dag står han veloplagt, glad og kæk som altid.

Men alligevel er alt helt anderledes.

»Jeg har det supergodt, men jeg er hele tiden bevidst om, at jeg kan vågne op i morgen tidlig og have ondt i maven igen. Det er den indbyggede risiko,« siger han til B.T.

Den 60-årige fodboldkommentator, der har taget os igennem alt fra Champions League-finaler og VM-slutrunder til Premier League-brag og Superliga-opgør, blev en junidag i 2018 ramt af akut betændelse i bugspytkirtlen.

Derfra kæmpede Carsten Werge for livet i mange uger – først i koma og derefter i hospitalssengen.

I marts gjorde han comeback i kommentatorboksen, inden han i august var tilbage på fuld tid.

»Det har været dejligt. Jeg har gjort det i mit tempo, og der har været meget forståelse fra min arbejdsgiver. Både under mit sygdomsforløb, og da jeg vendte tilbage. Det er også derfor, at jeg skylder dem noget nu i forhold til den ageren, de havde, da jeg lå der og var pissesyg.«

Carsten Werge skal til sommer dække sommerens EM-slutrunde. Danmarks første to kampe kommenterer han sammen med sin kollega og ven Per Frimann.
Carsten Werge skal til sommer dække sommerens EM-slutrunde. Danmarks første to kampe kommenterer han sammen med sin kollega og ven Per Frimann. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Men selv om Carsten Werge har siddet trygt og komfortabelt i sin kommentatorstol gennem flere årtier, har det seneste års tid været specielt.

»Jeg har ret hurtigt opdaget, hvor meget jeg egentlig elsker at lave det, jeg laver. Det opdager man jo først, når man er tilbage igen. Det er jo ikke noget, man tænker på, når man ligger der og nærmest ligger for døden. Så er der andre ting, der er vigtigere end fodboldkampe.«

Så sent som i sidste uge var Werge i England for at kommentere tre Premier League-kampe. Det er der på ingen måde noget nyt i. Men alligevel bliver TV3 Sports fodboldkommentator nummer ét stolt, når han bagefter kommer hjem oven på sådan en tur.

»Jeg elskede det. Så er jeg pissetræt, når jeg kommer hjem, men jeg synes bare, at det har været skønt at komme tilbage igen. Det har været så dejligt at mærke. Det er også en bekræftelse på, at man har kæmpet sig igennem et eller andet, og at man nu er i stand til at rejse rundt og lave kampe, som jeg gør.«

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Men hele tiden gør jeg det med en vis opmærksomhed i forhold til mit helbred,« slår han fast med alvor i stemmen.

Om helbredet holder, ligger nemlig hele tiden og lurer hos den 60-årige kommentator, og for blot tre uger siden var han inde for at få lavet en mindre operation.

»Der kan hele tiden komme nogle små ting. Betændelsen i bugspytkirtlen kan også komme igen, det er jeg opmærksom på.«

Foreløbig fortsætter Carsten Werge ufortrødent videre med at guide de danske seere gennem et hav af store fodboldkampe.

Til sommer er han også manden, der skal kommentere Danmarks EM-kampe, når de på hjemmebanen i Parken skal forsøge at spille sig videre fra gruppespillet.