Jeg letter på kalotten for Danmark.

Starten på VM-kvalifikationen var første gang, at landsholdet skulle på en ordentlig prøve. En af dem, hvor det ville være en mavepuster at miste point. En af dem, hvor det ville gnave gevaldigt at komme dårligt fra start, når gevinsten i sidste ende er et udskældt ørken-VM.

Kasper Hjulmands drenge klarede det - og det ligger lidt i sætningen, at 2-0-sejren undervejs i en halv times tid krævede mere knofedt end håndcreme. Men jeg er glad, og jeg er specielt tilfreds med, at Kasper Hjulmand nu har fundet de 11, som bør udgøre den startopstilling, der nu bare skal spilles endnu bedre sammen og udvikles som en enhed.

Jonas Wind er sublim i rollen som Hjulmand-angriber. Ikke bare fordi han scorer mål, men i langt højere grad fordi han i sine seneste to kampe med sin spillestil har løftet Martin Braithwaite og Yussuf Poulsens præstationer.

Foto: RONEN ZVULUN
Vis mere

De to kantspillere lignede i store dele af Nations League i 2020 slet ikke nogle, der kunne finde ud af, hvordan de skulle gøre sig gældende, når Kasper Dolberg var spidsangriberen.

Med Jonas Wind, der trækker ned i banen, er der plads til de to jetjagere i dybden. Især Braithwaite kom til at ligne en langt bedre landsholdsspiller, end vi ellers har set i en del kampe. Og det mål var af allerhøjeste klasse! Smukt løb med ekstrem fart og lobbet var jo som at se nogle af hans holdkammerater fra Catalonien.

Det tegner godt for det danske landshold i både VM-kvalifikationen, men også til sommerens EM. Nu skal landstræneren ikke længere lede efter, hvilke 11 spillere der tilsammen udgør den højeste kvalitet. Hjulmand skal blot have de 11 tunet mere og mere ind på de små justeringer, som han er kommet med efter Åge Hareide.

Da de spillede bedst mod Israel, var det bevægeligt, preshidsigt og risikovilligt. Men så var der også en periode, hvor Danmark var skubbet lidt rigeligt tilbage og bare stod og parerede. Det er også helt fair på udebane i en VM-kvalifikation. Og det kan Danmark også.

Foto: RONEN ZVULUN
Vis mere

For når vi taler om Jonas Wind efter tre point i Israel og gennemprofessionel kamp i Israel, er det, fordi vi ikke behøver at nævne den defensiv, der med Delaney og Højbjerg som fortrop bare er af meget høj klasse.

Fantastisk start af Danmark på gruppen, og nu skal Moldova søndag sendes hjem fra Herning med et nederlag til en flok reserver, inden kvalifikationens sværeste kamp spilles mod Østrig om en lille uges tid.

Det kan altså blive en flyvende start for Danmark, og ikke mindst et kanonskud mod sommerens EM, hvis de gode takter fra Tel Aviv kan spredes ud over endnu flere minutter, jo mere det her hold spiller sammen.

Jeg er hummus-blød i knæene over Danmarks 11 bedste lige nu. Og lagde I mærke til, at det hele skete helt uden Christian Eriksen-magi? Hvis han også kan finde den frem igen, skal vi glæde os til, hvad der kommer fremover.