Først var det for meget, og nu var det næsten for lidt.

Nicklas Bendtners prøveperiode som studieekspert hos TV 2 er forbi, men det stinker af en slutrundetjans for den tidligere stjerneangriber, selvom der er klare mangler.

Vi gør os givetvis skyldige at tænke for højt om eget værk, men det virkede næsten som om, TV 2 havde læst B.Ts seneste dom over Bendtners debut som studieekspert.

Her blev det pointeret, at der var lige lovligt mange oplæg til 'Big Ben', og denne gang var det lige før, de gik i den anden grøft.

Det virker absurd, at en, der er kendt for både at sige tingene uden omsvøb og have masser af pondus på banen, kan træde sådan i baggrunden i et tv-studie og reelt kun være 'tredje banan' blandt eksperterne.

Til gengæld blev der klappet i hænderne herfra, da Bendtner selv tog handsken op og blandede sig godt i en analyse fra David Nielsen omkring Christian Eriksen.

Desværre var der nok engang for mange banale pointer med tanke på Bendtners mange år på topniveau som spiller og det faktum, at han har taget trænerkurser på meget højt niveau. 

Charmen har han til gengæld med sig, og han er ikke bange for at give noget af sig selv. Der var både hans 'ven Xhaka' og hans 'Amager-dreng Morten Hjulmand', og den form for kærlighed til landsholdsfodbolden har sin plads. 

Landsholdet er også stadig 'Vi' for Bendtner, og rosen til studiegæsten Højbjerg efter opgøret gik lige i hjertet.

Men så kom udfordringen, for kan Bendtner klappe til de gamle kammerater, når de ikke rammer skiven?

Muligheden forelå efter en første halvleg, som B.T.s sportskommentator Lasse Vøge kaldte 'decideret skræmmende'.

David Nielsen skumlede af skuffelse, Mads Junker smed svesken på disken, men Bendtner holdt igen, og det havde da været befriende, hvis han havde spyet ild, som landsholdet fortjente efter de første 45 minutter. 

Er det en genudsendelse?

Til de af os, der havde tunet ind på TV 2 Sport fra kl. 19, var der kortvarig forvirring, for det virkede til at hovedstudiet på TV 2 cirka 20 minutter før kampstart var en stor reprise af den første halvdel af optakten.

Det er da ikke sjovt med de samme pointer to gange. Hverken for eksperter eller seere.

Nu er det helt store spørgsmål: Skal Bendtner til EM?

TV 2 har umiddelbart kun hyret ham til de to kampe i marts, men meldingen herfra er klar:

'Sign him up', som briterne ville sige.

Bendtner blev som spiller sorteret fra kort før VM i 2018, men han skal til EM i 2024 i en ny rolle – TV 2 begår en stor fejl, hvis de ikke udtager manden med de 81 landskampe og 30 mål som joker.

Der skal selvfølgelig to til tango, men Bendtner virker til at være klar på en sommer-svingom.