Der var på forhånd potentiale til en stor dansker-tirsdag i Champions League. Men lad det være sagt med det samme - sådan gik det desværre ikke helt.

For det blev desværre en ret stille aften på grønsvær-kontoret for dem med dansk pas.

I flere af kampene var vores landsholdsdrenge overraskende bænket. Men der var en enkelt dansk optur!

Den - og noterne til landstræner Hjulmand - kan du læse om herunder:

Den mest usandsynlige danske CL-optur? Det kan godt være, men ikke desto mindre løber go'e gamle Søren Rieks med titlen. Den 34-årige danske veteran hos Malmö var eneste dansker i Jon Dahl Tomassons startopstilling til kampen mod Zenit Skt. Petersburg - og det udnyttede den tidligere Esbjerg-profil til at score svenskernes eneste mål efter fikst småspil og hurtige danske fødder i russernes felt. Det var Rieks-dag i Malmö, der dog smed sejren væk i overtiden.

Andreas 'AC' Christensen var igen bænket for Chelsea, og det er altså stærkt bekymrende for landsholdsprofilen, der har været én af Europas bedste forsvarsspillere i denne sæson. Der er ikke meldt noget ud i forhold til træthed eller en eventuel skade, så man kan sagtens tolke bænkepladsen som en form for strafaktion til danskeren, der som bekendt tøver med at skrive under på en ny kontrakt med London-klubben. Og selvfølgelig scorede hans afløser, Trevoh Chabolah, i Chelseas sejr over 4-0-Juventus … suk! Nøj, hvor ville det været ærgerligt, hvis han skal ødsle resten af sæsonen væk på bænken.

Landsholdets venstreback/hængende angriber starter stadig inde hos Atalanta - og det er positivt. Det lidt bitre er, at han stadig ikke kan folde sit voldsomme offensive potentiale ud i fodboldprofessor Gasperinis stramme struktur. Han havde dog fjerdesidste fod på bolden ved 1-0-målet i Atalantas 3-3-kamp ude mod schweiziske Young Boys, men der er godt nok tonserlangt til den mål -og assist-eksplosion, vi ser hos Mæhle på landsholdet.

Uh, kig væk, Hjulmand! Landsholdets førsteelsker kæmper stadig med at bide sig fast i startopstillingen i sin nye klub, hvor det er ved at være tre uger siden, at han sidst startede inde i en fodboldkamp. Fra bænken kunne han se sin midtbanekonkurrent Joan Jordan - som Delaney afløste med otte minutter igen - garne i Sevillas 2-0-sejr over tyske Wolfsburg.

Den danske Allsvenskan-stjerne sad ude med en lårskade.

Den tidligere landsholdsback sad ude med en knæskade.

Den danske forsvarskrumtap var meget overraskende bænket i Malmös ellers yderst vigtige hjemmekamp mod Zenit Skt. Petersborg.

Hjulmand tror på Nissen, og det gør de også i Salzburg. 'NK' Startede som altid inde på højrebacken for energidrikklubbens østrigske afdeling. Gjorde ikke det store væsen af sig, men fik dog raget et gult kort til sig i starten af kampen.

Stortalentet fik lov at sidde på bænken i de første 85 minutter af Salzburgs udebanenederlag til franske Lille. Fem minutter fik han til at suge noget værdifuld CL-erfaring til sig, og det var jo ikke alverden. Kjærgaards tid skal nok komme - både i Salzburgs og landsholdets startopstilling.