Så lykkes det – en af vinterens mest spændende danske transferer er ved at nå sin ende.

B.T. kan afsløre, at Wessam Abou Ali bliver solgt til den egyptiske storklub Al Ahly i et rekordsalg for Sirius.

Salget kommer efter et benhårdt forhandlingsforløb, hvor Allsvenskan-klubben har stået stejlt på, at man ikke ville sælge sin absolutte stjerne, men som pengene er blevet større og større, er buddet her til sidst ifølge B.T.s oplysninger blevet accepteret.

Nu mangler blot de personlige forhold og et lægetjek.

Wessam Abou Ali er årets spiller i Sirius, til trods for at han kun har været i klubben i et halvt år. 
Wessam Abou Ali er årets spiller i Sirius, til trods for at han kun har været i klubben i et halvt år.  Foto: Instagram
Vis mere

B.T. kan også løfte sløret for beløbet, der er på hele to millioner euro, 15 millioner kroner.

Det tal kan stige betragteligt, for ifølge B.T.s kilder i Sverige er der tilføjet 750.000 euro, 5,6 millioner kroner, i bonusser.

Alt i alt kan den danske bomber altså komme til at koste Al Ahly over 20 millioner kroner, hvilket må siges at være en særdeles god forretning for Sirius, der for kun et halvt år siden købte Wessam Abou Ali for blot to millioner kroner i 1. divisionsklubben Vendsyssel.

En fortjeneste på 10 gange så meget.

Omvendt skal Sirius nu sige farvel til en særdeles målfarlig herre, såfremt de sidste formaliteter som ventet går i orden.

Wessam Abou Ali har nemlig taget Sirius med en storm, der ville kunne få det øjeblikkelige vintervejr i Danmark til at blegne.

I 16 kampe lynede den 25-årige skarpretter hele 10 gange i Allsvenskan for den lille klub, og han lagde også op til et mål, så præstationerne trods den korte tid i Sirius sikrede ham titlen som årets spiller i klubben.

Den spektakulære halvsæson har fået en masse bejlere til at jagte Wessam Abou Ali, og som B.T. har kunnet løfte sløret for, har både Utrecht og Al Ahly budt på ham.

Wessam Abou Ali kom til Sirius fra Vendsyssel for blot et halvt år siden.  
Wessam Abou Ali kom til Sirius fra Vendsyssel for blot et halvt år siden.   Foto: Instagram
Vis mere

Men Sirius afviste alt, også selv om buddene blev tocifrede millionbeløb.

Efter buddet fra Æresdivisions-klubben fik B.T. en kommentar fra spillerens agent, Jacob Krüger, men siden juledagene er han trods mange flere henvendelser ikke vendt tilbage.

Dengang lød det:

»Interessen for Wessam er meget stor efter hans fine halvsæson i Allsvenskan, og vi håber, at Sirius vil leve op til deres forpligtelse om, at de vil sælge ham, hvis det rigtige bud kommer. Andet kan jeg ikke sige. Glædelig jul,« sagde Jacob Krüger.

10 dage efter fik han, Wessam Abou Ali og Al Ahly deres vilje med et salg, som går over i historiebøgerne i Sirius.

Wessam Abou Ali har palæstinensiske rødder og tæller ikke som en af fem udlændinge, som klubberne i Egypten må spille med. Den kvote har de opbrugt.

I Al Ahly bliver Wessam Abou Ali også holdkammerat med det prestigefulde FC Midtjylland-køb for et år siden, floppet Emam Ashour.

Den egyptiske stjerne tog tilbage til sit hjemland i sommer. Men han slipper ikke helt for berøring med en dansker, nu hvor målkongen Wessam Abou Ali endelig ankommer til Kairo.