Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Hvorfor skulle Jesper Lindstrøm koge over på den måde?

Og hvor er det egentlig bare smukt, det Kasper Schmeichel render rundt og laver ovre i Leicester.

Det er emnerne i denne uge, hvor en offensivspiller fra Vestegnen får på puklen for sin dumme tackling i derbyet, og hvor der er store roser til Leicesters danske klassemålmand, fordi han udviste så meget format i FA Cup-finalen.

Du får Bruuns barometer her:

Jesper Lindstrøms svinestreg

Nu ender det røde kort, som Jesper Lindstrøm pådrog sig i derbyet mod FC København for en uge siden, formentlig uden konsekvenser for Brøndbys mesterskab. Men hvad skete der lige inde i hans hoved i den situation?

For det første var det en aldeles modbydelig stempling. For det andet blev den sat ind et harmløst sted på banen. For det tredje blev forseelsen begået mod en normalt meget fair spiller, nemlig Rasmus Falk. Og for det fjerde var der ikke nogen umiddelbart forudgående episode, der kunne forklare kortslutningen.

Javel, Brøndby var bagud, og stemningen i derbykampene er jo altid intens, men at Lindstrøm på den måde kogte over, var lige så mærkværdigt, som det var kritisabelt. Fodboldspillere skal kunne holde hovedet koldt. Det magtede Lindstrøm ikke.

Kasper Schmeichels format

En ting var, at Kasper Schmeichel med to formidable redninger spillede en afgørende rolle på banen, da Leicester City vandt den engelske FA Cup. En anden ting var det format, den lykkelige danske anfører viste efter kampen. Først ved at løfte trofæet sammen med den tidligere anfører Wes Morgan, der kom ind i kampens slutfase.

Morgan er stadig club captain i Leicester, men Schmeichel er den reelle anfører, så det var ham, der bestemte. Han besluttede også egenhændigt at hente klubejeren 'Tops', søn af den afdøde ejer Vichai Srivaddhanaprabha ned for at tage del i festlighederne på banen.

Det havde Schmeichel heller ikke behøvet. Det var stilfuldt fra ende til anden og kastede yderligere glans over det vidunderlige bånd, der er opstået mellem den danske målmand og hans engelske klub.

Andre læser også