Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Selvom man fører 4-0, kan man jo godt gå ind og give den en ekstra skalle.

Og det gjorde en 18-årig angriber da også, da han kom ind efter 70 minutter og fyrede et par friske afslutninger af mod nogle meget slidte tyrkere i Parken.

Men alt er jo ikke fryd og gammen, og da særligt ikke nede omkring Køge Bugt, hvor man måske nok havde håbet på lidt mere spræl efter ansættelsen af en tidligere Liverpool- og landsholdsstjerne som cheftræner.

Det er emnerne i denne uges barometer, som Morten Bruun giver dig her:

Højlunds dynamiske indhop

Der er ikke noget bedre, end når indskiftere vil gøre en forskel. Da den 18-årige Rasmus Højlund kom ind mod Sivasspor torsdag aften, var kampen for længst afgjort og på vej til at gå i tomgang. Men det betød intet for Højlunds personlige dagsorden. Han skulle bare vise, hvad han kunne!

Sjældent har jeg set en spiller komme ind med en sådan power og dynamik. Han spillede, som gjaldt det livet, flåede modspillerne fra hinanden og fik scoret sit første hjemmebanemål for FC København.

Der var også en meget sigende situation mod kampens slutning, da Højlund rev sig fri to forsvarsspillere og serverede bolden på et sølvfad for Kamil Wilczek, som kikset og ugideligt trillede bolden ind i armene på den tyrkiske målmand. Der var al entusiasmen til forskel.

HB Køges koldstart

Okay, HB Køges nuværende spillermateriale er ikke til oprykning. Men mon ikke, at klubbens ledelse alligevel havde håbet på en større umiddelbar effekt af ansættelsen af Daniel Agger som cheftræner? Klubben var i en skrækkelig forfatning i foråret 2020, og tendensen er fortsat her i efteråret.

Agger & Co. har tabt de sidste fire divisionskampe og røg ovenikøbet ud af pokalturneringen mod FC Helsingør, som stillede med masser af reserver. Skader har åbenbart også ramt holdet i en sådan grad, at den 36-årige Agger for alle tilfældes skyld er skrevet på spillerlisten.

Det er næppe en farbar vej, for han var jo slidt op allerede for fem år siden. Endnu er situationen ikke desperat i HB Køge, som godt kan leve med ikke at rykke op. De kan bare under ingen omstændigheder leve med at rykke ned.

Andre læser også