Søndag eftermiddag skulle Dplay vise, at streamingtjenesten var klar til at tage imod en masse nye brugere, der gerne vil se Superliga-fodbold i foråret.

Streamingtjenesten har fået en masse nye brugere, fordi mange danskere har mistet Dicoverys kanaler. Men Dplay får meget kritik af de forskellige Superliga-fans.

De er utilfredse med, at kampene ikke kan afspilles, mens de ligeledes oplever en forsinkelse på op til 40 sekunder.

De udtrykker deres frustrationer på Dplays Facebook-side, hvor streamingtjenesten har reklameret for, at vinterpausen er ovre. Kritikken lyder blandt andet:

»Dplay, for pokker. Jeg er knap kommet i gang med jeres tjeneste, før filmen knækker helt? Skal jeg allerede fortryde, inden jeg er kommet ordentligt i gang?«

»Hvad er det for noget lort??? Vi kan jo ikke se en skid.«

Rigtig mange brugere viser et billede med teksten 'Videoen er ikke tilgængelig på nuværende tidspunkt'.

Derudover mener mange brugere, at Dplay ikke er gode nok til at hjælpe, når der er opstår problemer. De savner noget kommunikation.

Discovery er klar over sagen og kommunikations og pr-chef, Lena Bøgild, siger til B.T., at de har arbejdet på højtryk længe:

»Flere af vores Dplay-kunder har desværre i dag oplevet problemer på tjenesten, når de har skulle se Eurosport 2 livestream. Det skyldes en fejl hos en af vores internationale leverandører. Vi har hele eftermiddagen arbejdet på højtryk på at løse problemet og kan kun beklage over for de mange seere, som havde glædet sig til at se Superliga i dag. Vi er oprigtigt kede af det og kan sagtens sætte os ind i deres frustration. Dplay skal være en tjeneste, som fungerer hver gang. Vi vil derfor også komme til bunds i, hvad der udløste problemerne i dag, så vi kan gøre alt for, at det ikke sker igen fremover.«

Og efter en dag med mange vrede brugere, så ved Discovery, hvad der skal ske:

»Lige nu er vores fokus på at få rettet op på fejlen og løse den, så vi kan gøre alt, hvad vi kan, for at undgå, at den sker fremadrettet. Men vi vil gerne tilbyde alle de seere, der oplevede problemer med livesignalet i dag 14 dages ekstra gratis prøveperiode Dplay som et lille plaster på såret.«

Flere brugere oplevede problemer, da de prøvede at se Silkeborg-AaB søndag eftermiddag.
Flere brugere oplevede problemer, da de prøvede at se Silkeborg-AaB søndag eftermiddag. Foto: Ernst van Norde
Vis mere

Og der er rigtig mange, der udelukkende bruger Dplay, fordi tjenesten har rettigheder til Superligaen med flere kampe i hver runde.

En Brøndby-fan påpeger, at de skal få styr på deres streaming, inden de skal vise en Brøndby-kamp, hvor der vil være flere seere, end der er til Silkeborg-AaB og Sønderjyske-Hobro søndag.

Kritikken af Dplay har stået på i flere måneder efterhånden, hvor brugere har oplevet, at streamingtjenesten ikke fungerer optimalt.

Dplay skulle have vist AGF mod Randers søndag eftermiddag, men den kamp blev aflyst.