Danskerklubben Brentford, der har hele syv danskere i truppen, ligger godt til i toppen af den engelske Championship, hvor holdet i øjeblikket kæmper for at nå i top-2, der giver direkte oprykning til Premier League.

Ifølge klubbens 24-årige danske midtbane-kreatør Mathias Jensen er stemningen på holdet da også i top.

»Stemningen er god, og vi har selvtillid. Det er ikke, fordi vi ikke har haft det tidligere i sæsonen. Jeg synes egentlig, vi hele tiden har været selvtillidsfulde og har haft fødderne plantet i jorden og ikke har regnet med, at vi ville rykke op overhovedet,« siger Mathias Jensen til B.T. og tilføjer:

»Men vi har hele tiden vidst, hvor gode vi var, og hvis vi fortsatte med at arbejde hårdt og spille som et hold, så ville vi have gode chancer for at ligge i top-6, når sæsonen var slut.«

Mathias Jensen i aktion for Brentford mod Queens Park Rangers' Bright Osayi-Samuel 28. oktober 2019.
Mathias Jensen i aktion for Brentford mod Queens Park Rangers' Bright Osayi-Samuel 28. oktober 2019. Foto: ANDREW COULDRIDGE
Vis mere

Og i top-6 ligger Brentford da også. I øjeblikket indtager klubben en imponerede tredjeplads efter 42 spillede kampe ud af i alt 46.

De seneste seks kampe er endt i lutter sejre for danskerklubben. Alligevel tror Mathias Jensen ikke på, at det ender med direkte oprykning i denne sæson.

»Hvis jeg skal være ærlig, så ser det sgu svært ud. Både fordi der ikke er så mange kampe tilbage, og fordi enten Leeds eller West Bromwich (ligaens to førerhold, red.) skal tabe to kampe, før vi kan nå det,« siger danskeren og tilføjer:

»Det er jo svært, så vi skal være heldige, men vi går selvfølgelig efter det. Om ikke andet, så skal vi højst sandsynlig spille playoff. Selvfølgelig håber jeg sindssygt meget, men jeg er også realistisk, så jeg render ikke og tror, at vi ender i top-2,« siger Mathias Jensen.

Mathias Jensen (i front) under U21-landsholdets træning i Udine, onsdag 19. juni 2019.
Mathias Jensen (i front) under U21-landsholdets træning i Udine, onsdag 19. juni 2019. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Inden denne sæson skiftede Mathias Jensen fra den spanske klub Celta Viga, hvor det blot blev til seks ligakampe i hans første sæson.

I Brentford har han fået spilletid i 35 af klubbens ligakampe. Heraf de 28 som en del af startopstillingen. Ifølge Mathias Jensen har denne sæson da også været ganske fornuftig for midtbanespilleren selv.

»Den har været god, når man tænker på den sæson, jeg var igennem i Spanien. Jeg har spillet en masse kampe og har fået selvtilliden tilbage. Jeg ved godt, at jeg har været lidt skadet her i foråret, men på den måde kom coronapausen meget belejligt, så jeg kunne undgå at misse alt for mange kampe,« siger Mathias Jensen.

Oven på en god sæson kunne det måske være nærliggende at spekulere på en mulig transfer, hvis oprykningen skulle glippe. Men ifølge den 24-årige dansker er det ikke inde i overvejelserne.

Mathias Jensen under sin tid i FC Nordsjælland. Nu kan han være med til at spille Brentford op i den bedste engelske fodboldrække.
Mathias Jensen under sin tid i FC Nordsjælland. Nu kan han være med til at spille Brentford op i den bedste engelske fodboldrække. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Nej, ikke lige nu. Jeg er meget glad, hvor jeg er, og jeg spiller en masse, så det er rigtig dejligt. Hvis vi så ovenikøbet kan rykke op i Premier League, og jeg forhåbentlig også kan få spilletid der, så er det bare endnu et plus,« siger Mathias Jensen, inden han slutter:

»Og hvis vi ikke rykker op, så er jeg stadig glad for at være i Brentford, hvor vi forhåbentlig også kan være med i toppen i næste sæson. Så jeg har ingen planer om at smutte. Man ved selvfølgelig aldrig, hvad der sker, men det er helt klart planen, at jeg skal blive.«

Der resterer fire kampe i Championship for Brentford. Hvis top-2 glipper, skal rækkens nummer tre til seks spille om den sidste oprykningsplads til Premier League.