Lørdag eftermiddag fik 28-årige Martin Braithwaite debut for Barcelona, da storklubben på hjemmebane slog Eibar med 5-0 i La Liga.

Kampen blev sendt direkte på TV 2 Sport X, og der var mange danskere, der gerne ville se angriberens første minutter i Barcelona-trøjen.

89.000 så i gennemsnit med under hele kampen, mens der i gennemsnit var 110.000 seere, mens Braithwaite var på banen. Det højeste seertal under kampen var på 121.000.

Det fortæller Michael Hansen, der er redaktør hos TV 2 Kommunikation. Tallene har TV 2 fået fra Kantar Gallup.

Martin Braithwaite var meget tæt på at få en assist, da Lionel Messi scorede til 4-0.
Martin Braithwaite var meget tæt på at få en assist, da Lionel Messi scorede til 4-0. Foto: JOSEP LAGO
Vis mere

Kampen blev spillet mellem klokken 16 og 18, og her var TV 2 Sport X den næstmest sete tv-kanal i Danmark. Det var kun TV 2's egen hovedkanal, som havde flere seere. Her blev der sendt håndbold fra den danske herreliga.

Kampen mellem Barcelona og Eibar er den næstmeste sete La Liga-kamp på tværs af TV 2 Sport og TV 2 Sport X siden januar 2019. Den er kun overgået af Atletico Madrid mod Barcelona fra december sidste år.

Braithwaite slog dog ikke Christian Eriksen, der havde 128.000 som det højeste seertal, da han debuterede for Inter. Michael Hansen fortæller, at man skal tage højde for, at den kamp blev spillet søndag aften i bedste sendetid.

TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, erkendte i sidste uge, at TV 2 er heldige lige i øjeblikket:

»Vi havde på forhånd fornemmet, at Christian Eriksen nok ville ende i Spanien eller Italien. Og Simon Kjær spillede jo i Spanien i forvejen. Men det er klart, at der noget Fætter Højben-held i det, når Braithwaite så skifter til FC Barcelona,« sagde han til B.T.

Frederik Lauesen mener, at TV 2 opruster:

»Jeg synes egentlig, at vi løbende opruster. Vi er jo først lige gået i gang med den måde at dække fodbold på, her i forbindelse med at TV 2 Sport X gik i luften. I forvejen har vi jo fået flere eksperter og kommentatorer tilknyttet.«

Martin Braithwaite kom på banen efter 72 minutter ved stillingen 3-0. Han var involveret i de to seneste mål uden at score et mål eller få assist.