Martin Braithwaite troede, han kunne klare det hele selv.

Men han er blevet klogere med alderen.

Det fortæller den danske Barcelona-spiller i et stort interview med Soccerbible.

Her afslører Martin Braithwaite, at meget af hans succes skal tilskrives hustruen Anne-Laure Luis.

Den franske kvinde er nemlig klippen i hans tilværelse.

»Det er hun. Det er hun. Jeg kan huske, at da jeg var yngre, så plejede jeg at læse det her med, at der bag enhver succesfuld mand står en stærk kvinde. Der var jeg sådan: 'Hvad fanden er det for noget? Jeg kan gøre det her selv'.«

»Men jeg er nødt til at sige – nu hvor jeg er ældre – at hun har spillet en enorm stor rolle i alt det her. Jeg er ikke sikker på, at jeg ville have opnået halvt så meget, som jeg har, uden hende. Vi har været i stand til at vokse sammen i den her proces,« siger Martin Braithwaite.

Den tidligere Esbjerg-spiller har tidligere forklaret, hvordan han faktisk holdt interessen fra Barcelona skjult for Anne-Laure Luis, indtil få dage før han skrev under på kontrakten, og chok-skiftet blev en realitet.

Braithwaite og konen på Camp Nou.
Braithwaite og konen på Camp Nou. Foto: Grand Prix Photo - Lucas og Peter Nygaard
Vis mere

Martin Braithwaite ved godt, at det ikke var helt efter drejebogen, men han ville ikke have sin højgravide kone til at bekymre sig om noget.

Og hendes reaktion viste danskeren, hvorfor hun er den helt rigtige for ham.

»Hun var så god og forstående omkring det. Jeg ville ikke fortælle hende om noget, som måske ikke ville ske. Hun ved, hvor meget jeg har ofret for at nå mine mål, og hun ved, hvad jeg stræber efter.«

»Hun har også måttet ofre meget for at hjælpe mig til der, hvor vi er nået. For mig er det ikke kun en drøm for mig selv, men for hele familien. De er alle en del af hele historien,« siger han i interviewet.

Danskerne understreger samtidig, at mens skiftet til Barcelona kom som et chok for fodboldverdenen, så var det ikke noget, der kom uventet for ham selv eller familien.

»Jeg planlægger altid og skubber på, så for mig var det faktisk ikke så stor en overraskelse, som det var for resten af verden. Det samme gælder for folk omkring mig, tror jeg. Det var ikke så stor en overraskelse for dem, for vi har altid talt om det her.«

»Jeg har ikke talt specifikt om Barcelona, men jeg har altid skrevet det højeste niveau ned som mit mål. Det er det, jeg har arbejdet for. Det er derfor, jeg vågner hver dag. Det er derfor, jeg arbejder lidt ekstra, fordi jeg kunne se, at det var noget større, jeg sigtede efter.«

»Så da jeg var en dreng, var det en drøm. Men derefter blev det til et mål, som jeg har arbejdet hen imod. Og nu er jeg her,« siger Martin Braithwaite.