Den undvegne fange Bernio Verhagen har været rimelig aktiv på de sociale medier mandag aften. Det er han på trods af, at han er efterlyst af politiet.

Senest har han forfattet en udtalelse, hvor han skriver, at han er på vej ud af landet.

'I dag forlod jeg fængslet, og lige nu er jeg på vej til Sverige for at besøge en god ven' skriver han blandt andet.

'Jeg forbliver tavs indtil retsdagen 10. januar.'

Hvorvidt det betyder, at han har tænkt sig at møde op i retten eller ej fremgår ikke af opslaget - altså medmindre han bliver anholdt igen.

Inden dette omtaler han datoen 26. december. Han mener formentlig 26. november. Her blev en voldelig episode optaget af overvågningskameraer i en kiosk i Viborg.

Det er på baggrund af denne episode, at han er anklaget for vold og røveri mod kvinden, som han påstår er hans kæreste.

Bernio Verhagen berøvede nemlig også venindens taske, hvor der var pas, dankort, telefon, nøgler og kontanter i.

Den varetægtsfængslede og voldssigtede fodboldspiller Bernio Verhagen stak i december af fra politiet efter han i Retten i Viborg havde fået sin varetægtsfængsling forlænget.
Den varetægtsfængslede og voldssigtede fodboldspiller Bernio Verhagen stak i december af fra politiet efter han i Retten i Viborg havde fået sin varetægtsfængsling forlænget. Foto: Unknown
Vis mere

Ved mandagens retssag i Viborg blev han så yderligere sigtet for vold mod selvsamme veninde, hvilket fik dommeren til forlænge varetægtsfængslingen til og med den 10. januar  - indtil han så tog flugten mandag eftermiddag.

Selv skriver Verhagen om episoden i kiosken:

'Den aften havde vi et skænderi i en kiosk i Viborg. Efter det eskalerede situationen. Medierne viser kun den del, hvor jeg er 'voldelig'. Jeg slog hende aldrig,' skriver han og fortsætter:

'Jeg forsøgte bare at få fat på min telefon. Jeg fortryder det så meget, fordi jeg elsker den pige inderligt. Jeg gjorde alt for hende. Der er så mange videoer, der viser, at hun gør ting ved mig. Men jeg ville aldrig offentliggøre dem.'

Han slutter af med at skrive en hilsen til kvinden, som han påstår, han var kæreste med.

'Du ved, hvad jeg har gjort. Du er den eneste, der kender sandheden. Jeg ved, at vi mødes igen. Jeg elsker dig.'

Tidligere på aftenen har Bernio Verhagen også lavet et opslag i sin story på Instagram, hvor han tilsyneladende ville have folk til at tro, at han på daværende tidspunkt var i Aarhus.

Ifølge politiet var der intet, som tydede på, at han havde forladt Holstebro, og det er tilsyneladende stadig den teori, man arbejder ud fra.

»Det bedste bud, jeg har, er, at han stadig befinder sig i Holstebro. Det her opslag ændrer ikke noget overhovedet,« siger efterforskningsleder Christian Toftemark til B.T.

Bernio Verhagen tog flugten fra politiet omkring klokken 13.45, da han skulle overdrages til arresten i Holstebro.

Siden da har politiet været på jagt efter fup-fodboldspilleren, der indtil nu stadig er på fri fod.

Politiet opfordrer til, at man kontakter dem på 114, hvis man ser ham. De anser ham ikke for at være farlig.

Bernio Verhagens udtalelse på Instagram.
Bernio Verhagens udtalelse på Instagram.
Vis mere