Nicklas Bendtner holdt sig ikke tilbage og svarede bramfrit igen.

Nu er der gået et år - og det står lysende klart, at Rosenborg-legenden Nils Arne Eggen havde ret.

Det påpeger Adresseavisens skribent Birger Løfaldli, efter at den norske klub i weekenden leverede årets bedste præstation med 3-0 over Vålerenga. Uden den danske angriber, der er sendt ud i kulden.

'Der er ikke længere nogen, der efterspørger Bendtners tilstedeværelse,' lyder det i en klumme af Birger Løfaldli.

Nicklas Bendtner kunne i december lade sig hylde som The Double-vinder med Rosenborg, for anden gang i træk.
Nicklas Bendtner kunne i december lade sig hylde som The Double-vinder med Rosenborg, for anden gang i træk. Foto: FREDRIK HAGEN
Vis mere

Det var for lige omkring et år siden, at Nils Arne Aggen vakte opsigt med en kommentar efter en Rosenborg-kamp. Den var benhårdt rettet mod Nicklas Bendtner og den lokale darling Pål Andre Helland.

»For at sige det rent ud: Når vi har dem på banen, spiller vi jo med ni mand,« lød det fra trænerlegenden.

Dengang lød Nicklas Bendtners svar meget kontant:

»Det er moderne fodbold nu. Det er længe siden, han har været involveret som fodboldtræner. Han er en mand, man skal have respekt for i Rosenborg, men tiderne ændrer sig. Og nu har vi andre, som koncentrerer sig om det. De, som ikke træner længere, bør måske ikke blande sig,« sagde den danske angriber.

I dag er situationen den, at Rosenborg igen spiller med 11 mand. På alle måder.

Eirik Horneland er den nye stærke træner i klubben, og han har smidt Nicklas Bendtner og Pål Andre Helland af holdet. Og han har holdt fast i beslutningen.

Også selv om resultaterne haltede i begyndelsen af sæsonen, hvor den manglende spilletid til især den danske spiller tiltrak sig opmærksomhed. Men som Adresseavisens skribent konstaterer under overskriften 'Standhaftigheden er i færd med at betale sig'.

'Stjernespilleren Nicklas Bendtner fik et par chancer under Horneland, men udnyttede dem ikke. Rosenborg-træneren valgte at fjerne ham fra truppen. Selv om resultaterne udeblev, holdt han fast i sit valg. En svagere chef havde måske givet efter for presset og havde ladet Bendtner slippe, da det så mest tungt ud i maj,' skriver Birger Løfaldli.

I weekendens 3-0-sejr var Nicklas Bendtner slet ikke med i truppen (han var til Caroline Wozniackis bryllup), mens Pål Andre Helland sad 90 minutter på bænken.

Det sker, efter at det for få uger siden kom frem, at en stor del af Rosenborg-truppen var trætte af særbehandlingen af Nicklas Bendtner. Siden meddelte ledelsen, at han skulle sælges hurtigst muligt.

Godt nok vendte Nicklas Bendtner i sidste uge tilbage til træningsbanen, men Eirik Horneland har i denn uge gjort det klar, at han har spillet sin sidste kamp for klubben.

»Ja, det har han. I hvert fald som situationen er nu: Han er på vej ud,« sagde træneren i denne uge.