Landstræner Åge Hareide havde det store smil fremme tirsdag formiddag.

Og det var der en god grund til. For der var gode nyheder om Danmarks småskadede angrebsstjerne Nicklas Bendtner, der tårevædet humpede ud af Rosenborgs ligakamp mod Brann søndag aften.

»Det ser bedre ud, end vi havde turde håbe og tro på. Hvis det fortsætter sådan her, handler det egentlig blot om, hvornår han selv føler, at han kan begynde at træne med,« fortalte Åge Hareide, der var tydeligt tilfreds med udviklingen hos angriberen, der helt sikkert er tiltænkt en af pladserne i den endelige VM-trup.

Hareide har dog ikke tænkt sig at forhaste 30-årige Bendtners comeback, og tirsdag var Rosenborg-stjernen ikke at finde på træningsbanen - han var i stedet blevet på hotellet i Helsingør for at modtage behandling.

Og den omdiskuterede angriber næppe heller med i truppen, når Danmark lørdag spiller VM-testkamp ude mod Sverige.

»Jeg tror ikke, at han er med i Sverige-kampen. Vi skal være fornuftige, så han ikke løber ind i flere problemer,« sagde landstræneren, der endnu ikke har besluttet sig for, om hele bruttotruppen skal med til Stockholm:

»Det har jeg ikke besluttet endnu. Måske bliver de småskadede tilbage her i Helsingør og får behandling. Det tager vi stilling til senere.«

Se Nicklas Bendtner blive skadet herunder:

 

Der er 27 spillere tilbage i Åge Hareides bruttotrup, og de skal i begyndelsen af juni skæres ned til et endeligt antal på 23 mand. Søndag aften fik blandt andre Riza Durmizi, Pierre-Emile Højbjerg og Daniel Wass beskeden om, at de ikke skulle med til Rusland.

Og nu er der altså 27 mand tilbage i truppen, hvor også Andreas Cornelius og Andreas Bjelland har mindre skader. Tirsdag deltog førstnævnte i opvarmningen, mens Andreas Bjelland lavede øvelser for sig selv på den tomme banehalvdel. Om Cornelius' tilstand siger Åge Hareide:

»Cornelius er den spiller, som er længst fremme. Han har haft et godt forløb i FCK i sidste uge. Der kender fysioterapeuten hans krop fra tidligere. Vi har set på historikken, hvordan han tidligere er kommet tilbage fra en lårskade, og det har været lovende. Så jeg er fortrøstningsfuld i forhold til, at han bliver okay,« siger nordmanden.

»Han skal dog kun være med i opvarmningen i dag, for vi skal også være forsigtige med ham. Han har ikke været i aktion i et stykke tid, og det er der, det bliver problematisk, for hvis man går ind til en træning med en type skade, så får man ofte en anden type skade også. Det er en klassiker.«

Landsholdet træner igen i Helsingør onsdag og torsdag, inden turen går til Stockholm, hvor spillerne befinder sig frem til tirsdag, hvor de igen rammer basen på Hotel Marienlyst.

Lørdag den 9. juni spiller Hareides udvalgte VM-generalprøve mod Mexico på Brøndby, og mandag den 11. juni flyver landsholdet til den russiske base i Anapa. Og den 16. går det endelig løs med åbningskampen mod Peru i Saransk.