FC Barcelona nægter at have betalt virksomhed for at sprede negative historier om egne spillere.

Mange spaniere fik formentlig chorizoen galt i halsen, da radiostationen Cadena Ser kunne berette, at FC Barcelonas præsident havde betalt et firma for at sprede negative historier. Vel at mærke om klubbens egne spillere på sociale medier.

Og historien er da også det pure opspind, hvis man skal tro klubben.

På sin hjemmeside skriver Barcelona, at man blankt afviser historien. Man er klar til at lægge sag an for at komme påstandene til livs.

»Vi afviser, at vi har betalt for tjenester i forbindelse med konti på de sociale medier, hvor der er bragt negative eller nedværdigende kommentarer omkring personer eller grupper, der er relaterede til klubben,« skriver klubben.

Dog bekræfter man et samarbejde med I3 Ventures, som ifølge klubben omhandler overvågning af, hvad der skrives om klubben.

»Det er en leverandør, som ikke har relation til de nævnte konti. Hvis det viser sig, at der er en sammenhæng, vil vi straks afbryde samarbejdet og indlede retlige tiltag,« lyder det.

Ifølge radiostationen har Barcelona-præsident Josep Maria Bartomeu betalt virksomheden I3 Ventures for at skrive negative historier om både nuværende og tidligere spillere.

Blandt andre skulle superstjernen Lionel Messi, da han nølede med en kontraktforlængelse, have været udsat for denne påståede mobning via sociale medier.

Gerard Pique samt de tidligere spillere Xavi og Carles Puyol og den tidligere succestræner Josep Guardiola skulle have været andre mål for de negative skriverier.

/ritzau/