Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Tysk politi har anholdt en person, som mistænkes for at stå bag bombeangrebet mod Borussia Dortmunds spillerbus.

Det skriver Bild fredag morgen på sin hjemmeside.

Fredag morgen er der foretaget flere razziaer, hvor han er blevet anholdt kort før kl. 6 på vej til arbejde.

Motivet for ugerningen skulle være, at den 28-årige russiske statsborger ville dræbe eller såre så mange spillere som muligt fra den tyske klub, så han kunne få Dortmund-aktierne til at falde. Den formodede gerningsmand havde investeret i et stort kursfald - og stod til at tjene 3,8 millioner euro, hvis det ville ske. Det svarer til lige over 28 millioner kroner.

Angiveligt skulle den 28-årige russer nøje have overvåget Borussia Dortmund-holdet. Bild skriver, at han allerede d. 11. marts havde booket et værelse på det hotel, hvor trænere og spillere normalt opholder sig i forbindelse med de store kampe.

Han havde booket et værelse til to perioder, både 9.-13. april og 16.-20. april, for det var på det tidspunkt var det endnu ikke afgjort, hvornår Borussia Dortmund ville have hjemmebane i kvartfinalerne.

Det blev først fastlagt ved lodtrækningen d. 17. marts, at Borussia Dortmund skulle møde AS Monaco på hjemmebane d. 11. april.

Spillerbussen var på vej til den tyske klubs hjemmebane. Signal Iduna Park, forud for Champions League-kvartfinalen mod AS Monaco tirsdag i sidste uge, da tre sprængladninger blev udløst i nærheden af bussen. Her kan du læse danske Andreas Mayerhofers oplevelser, da han var nede for at se den kamp

To personer blev såret - deriblandt Dortmunds forsvarsspiller Marc Bartra. Spanieren måtte siden opereres for sine skader, et brud på underarmen samt rifter på hånden fra den smadrede busrude.

En tysk anklager har over for nyhedsbureauet AP siden bekræftet, at en 28-årige russer er blevet anholdt i forbindelse med sagen.

I forbindelse med sit ophold på Arrivee Hotel & Spa, hvor altså Dortmund-spillerne også boede, pådrog den formodede gerningsmand sig hotelpersonalets opmærksomhed af flere årsager.

For det første fordi han insisterede på at få et værelse med udsigt ud til gaden. På den måde skulle han angiveligt kunne holde øje med spillerbussen og styre bomberne med en fjernbetjening fra værelset.

Efter bombeepisoden bemærkede personalet også den 28-årige russer. For mens de fleste gæster løb ophidsede rundt på grund af eksplosionerne, spadserede den mulige gerningsmand stille og roligt ind i hotellets restaurant og bestilte en steak.

På grund af bombeangrebet blev Champions League-braget aflyst og udskudt. Kampen blev først spillet dagen efter. AS Monaco vandt kampen - og også returopgøret i denne uge - så det er den monegaskiske klub, der i dag er med i bowlen, når der trækkes lod til semifinalerne. DET KAN DU SELVFØLGELIG FØLGE LIVE HER PÅ BT.DK

Andre læser også