'Hey, må jeg give dig et råd?'

Sådan lød en besked, der fredag tikkede ind på den tidligere Superliga-spiller Martin Svenssons telefon. Beskeden kom fra én, han aldrig havde skrevet med før. Den danske landsholdsspiller Victor Nelsson.

Derfor undrede den Robinson-aktuelle Svensson sig også over beskeden i sin Instagram-indbakke, men valgte alligevel at svare tilbage med et simpelt 'ja da'.

Og så tog samtalen ellers en drejning.

Victor Nelsson har igennem en længere periode været anfører på U21-landsholdet og er noteret for to A-landskampe.
Victor Nelsson har igennem en længere periode været anfører på U21-landsholdet og er noteret for to A-landskampe. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Victor Nelsson, der for nylig skiftede en tilværelse i FC København ud med den tyrkiske storklub Galatasaray, har nemlig en holdning til, hvordan Svensson opfører sig i den nye sæson af realityprogrammet 'Robinson Ekspeditionen'. En holdning, han ikke holder for sig selv:

'Elsker Robinson. Husk at ydmyghed og hårdt arbejde betaler sig. Forbliv ydmyg. Less talk, more walk, det vil gavne dig,' lød beskeden fra den 22-årige forsvarsspiller.

Til det kvitterede Martin Svensson med et tak, hvorefter han forklarede, at det ikke er alt, der bliver vist i tv. Han sluttede sit svar af med at ønske Victor Nelsson held og lykke med karrieren, som han ikke håber, han 'fucker op, som han selv gjorde'.

Det forhindrede dog ikke den danske landsholdsspiller i at komme med et nyt svirp.

Victor Nelsson var senest i aktion for det danske landshold under VM-kvalifikationskampen mod Færøerne.
Victor Nelsson var senest i aktion for det danske landshold under VM-kvalifikationskampen mod Færøerne. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

'Selv tak. Nej, mit hoved er godt skruet på, så det gør jeg ikke. Hårdt arbejde og ydmyghed er vejen frem, som jeg sagde, så ikke sammenlign din karriere med min. Det er jeg sikker på ikke klæder nogle af os,' skrev Nelsson.

En besked, Martin Svensson har svært ved at forstå, at han lige har modtaget fået fra en professionel fodboldspiller. Det fortæller han til B.T.

»Jeg måtte lige læse den besked et par gange. Jeg kunne nærmest ikke tro mine egne øjne. Om det var for sjov, eller hvad der foregik. Jeg måtte også lige vise den til et par kammerater for lige at høre: ‘Er det mig, der misforstår et eller andet, eller saver manden mig lige fuldstændig over ud af det blå?'.«

Efterfølgende valgte Martin Svensson derfor også at dele korrespondancen i en story på sin Instagram-profil.

Foto: Foto: Martin Svensson/Instagram
Vis mere

Hvorfor har du valgt at offentliggøre jeres private samtale?

»I bund og grund er min tilgang, at hvad der sker på banen, bliver på banen, og sket er sket. Jeg bærer ikke nag. Men vi snakker altså om en mand, der spiller i Galatasaray. Han er A-landsholdsspiller og et forbillede for rigtig, rigtig mange unge. Og at han så skal træde på en eller anden realitydeltager, han ikke kender eller har et forhold til, og skal føle sig hævet over det. Det er under al kritik,« siger Martin Svensson og tilføjer:

»Hvis man kan være så sej online, så må man også stå på mål for det, man gør.«

Martin Svensson, der blandt andet har tørnet ud for Silkeborg og også har været på U21-landsholdet, har fortsat svært ved at forstå, hvorfor en person, som Victor Nelsson vælger at skrive til ham på den måde.

Galatasaray købte i sommer Victor Nelsson (til venstre) for 52,5 millioner kroner.
Galatasaray købte i sommer Victor Nelsson (til venstre) for 52,5 millioner kroner. Foto: MURAD SEZER
Vis mere

»Jeg ved ikke, om han i bund og grund har for meget fritid, eller hvad der lige er gået igennem hovedet på ham. Han havde tydeligvis et eller andet behov for at træde på mig og fortælle mig, at han er en fandens karl.«

Svensson erkender fuldt ud, at han selv er en person, der spiller smart, og som godt kan lide at stikke til folk. En side, der også kommer til udtryk i TV3-programmet, forklarer han.

Alligevel synes han, at Nelssons opførsel er bizar.

»Robinson er et program, der samler Danmark lidt, og hvor der er folk, man holder med, og nogle man holder imod. Det er jeg helt med på, og det er helt okay. Man kan ikke gøre alle glade, men som højprofileret forbillede synes jeg, det er lidt mærkeligt at bruge sin fritid og sin status på lige at skulle gøre sig bemærket og hæve sig over en anden.«

B.T. har været i kontakt med Victor Nelssons agent, Ivan Marko Benes, for at få den danske fodboldspillers version.

Han oplyser, at hverken ham eller Nelsson har nogen kommentarer til sagen.