Premier League-klubben Chelsea har udelukket en fan på livstid for racistisk opførsel i forbindelse med en ligakamp mod Manchester City 8. december sidste år.

Fem andre fans er udelukket fra et til to år for upassende sprogbrug og aggressiv og truende opførsel i forbindelse med den samme kamp.

Det skriver Chelsea på sin hjemmeside.

Manchester Citys engelske stjernespiller Raheem Sterling var målet for racistiske tilråb.

Den engelske klub sætter ikke navne på de udelukkede fans, men især én tilskuer kom i centrum efter den pågældende kamp.

Det var Oliver Wing.

Han blev ved hjælp af tv-billeder afsløret i at skulle have råbt 'black cunt' efter Raheem Sterling - noget som fodboldspilleren også bekræftede at have hørt. Og billeder fangede ham midt i udbruddet (Se episoden i toppen af artiklen)

Selv fortalte Oliver Wing, at han havde sagt 'Manc cunt', som er en forkortelse for Manchester.

I et interview efter episoden stod fodboldtilhængeren frem og fortalte om de konsekvenser, som sagen havde fået for ham.

»Det var helt uacceptabelt, men jeg har mistet mit job og mit sæsonkort, så nu har alle fået, hvad de vil have. Så hvorfor kan de ikke lade mig være?« spurgte Colin Wing dengang.

Chelsea har efterforsket episoden, siden den fandt sted. Efterforskningen har blandt andet bestået af billeder fra overvågningskameraer, interviews med potentielle vidner og hjælp af to eksperter i mundaflæsning.

»Chelsea finder alle former for diskriminerende opførsel afskyelig, og vi vil fortsætte med at udleve en nul-tolerance over for racistiske hændelser,« lyder det fra Chelsea.

Den engelske anklagemyndighed, Crown Prosecution Service (CPS), har valgt ikke at indlede en civil straffesag mod de involverede på baggrund af efterforskningen.