'Crille' og 'Ralle'.

Sådan blev to af Danmarks bedste fodboldspillere kaldt, da de i den lille vestfynske by Middelfart tog deres første skridt i to fornemme fodboldkarrierer, der tirsdag aften smelter sammen i et møde på legendariske Old Trafford.

Christian 'Crille' Eriksen tager med Manchester United imod Rasmus 'Ralle' Falks FC København.

Og det er første gang nogensinde, at de to står overfor hinanden, efter de var nærmest uadskillelige holdkammerater i først Middelfart og siden OB, inden giganterne fra Ajax Amsterdam hentede Eriksen i 2008 og satte en stopper for parløbet.

'Crille' og 'Ralle' da de i 2013 var på landsholdet sammen for første gang.
'Crille' og 'Ralle' da de i 2013 var på landsholdet sammen for første gang. Foto: Jens Nørgaard Larsenxx/Ritzau Scanpix
Vis mere

Derfor glæder Rasmus Falk sig voldsomt meget til tirsdagens Champions League-opgør i Manchester.

»Det bliver skønt, men det kommer selvfølgelig også lidt an på resultatet (hvor skønt det bliver, red.),« siger Falk, som allerede i FCKs stærke Europa League-ridt i 2020 åbnede for drømmen om at møde Eriksen.

»Vi har aldrig spillet mod hinanden i en seniorkamp, og der har været få gange, hvor der har været mulighed for det i lodtrækninger. Det kunne være lidt sjovt at få et match up med ham Det ville være en god historie, synes jeg,« lød det dengang fra Falk.

Og nu er det møde altså en realitet for de to barndomsvenner, der trods Eriksens karriere i Ajax, Tottenham, Inter, Brentford og Manchester holder kontakten ved lige.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Vores forhold er rigtig godt, men vi har jo boet langt fra hinanden i mange år, så vi har selvfølgelig kontakt og snakker sammen, men det er ikke sådan, vi ses hele tiden og snakker hver dag,« lød det fra Falk på pressemødet i Manchester.

De to fik dog anledning til en lille snak mandag, da UEFA satte de to kreativt spillende danskere sammen i et Skype-opkald, afslørede Falk.

»Vi skypede lige, og det var første gang i noget tid, jeg fik ham at se. Vi havde skrevet lidt sammen, da lodtrækningen kom ud. Men der fik vi lige vendt dagen i morgen (tirsdag, red.).«

Og selv om Falk med årevis af kendskab til Eriksen, formentlig ved hvor han kan gå United-spilleren på nerverne, så kommer han ikke til at bruge beskidte tricks mod barndomsvennen, når de står overfor hinanden.

»Jeg tænker ikke, at du kommer til at høre fra 'Crille', jeg har trashtalket ham. Men jeg ved selvfølgelig, hvilken fodboldspiller han er, og hvad hans styrker og svagheder er. Sådan er det jo med alle fodboldspillere,« siger Falk inden det store opgør tirsdag.

Opgøret på Old Trafford sparkes i gang klokken 21:00 dansk tid, og du kan få både optakt og livedækning her på B.T.