Der ventede Åge Hareide noget af en overraskelse, da han torsdag aften blev hyldet i Norge.

En hyldest, der handlede om hans tid som landstræner for Danmark.

For her fik han en besked direkte fra Det Danske Kongehus og dronning Margrethe, der har udnævnt Åge Hareide til ridder af Dannebrog.

Noget, der i den grad tydeligt overraskede Åge Hareide, som fik beskeden af Kim Kristensen, der er ceremonimester i Kongehuset.

Receptionen finder sted på den danske ambassade i Oslo, og blandt gæsterne er der både politikere, sportsfolk, kulturpersonligheder og repræsentanter for det norske fodboldforbund.

»Det er svært at finde ord lige nu. Som spiller og træner får du sjældent en anerkendelse som det her. Jeg har haft en fantastisk fin tid i Danmark som træner,« siger en rørt Hareide til receptionen.

»Betydningen af at have været landstræner i Danmark har været stor. Det har været en fantastisk fin tid,« siger nordmanden, inden han ikke længere kan holde tårerne tilbage.

Efterfølgende takkede han både spillerne og folk omkring DBU for, at de fik skabt noget hype og interesse omkring det danske landshold.

Åge Hareide blev rørt til tårer.
Åge Hareide blev rørt til tårer. Foto: Ørn E. Borgen
Vis mere

Åge Hareide skulle have stået i spidsen for det danske landshold til det EM, der skulle have været afviklet i år, men det kommer ikke til at ske som følge af coronavirus. I stedet bliver det den nye landstræner, Kasper Hjulmand, der får den opgave i 2021.

Derudover spillede Åge Hareide Danmark til VM i Rusland tilbage i 2018, hvor holdet gik videre fra gruppespillet men siden måtte se sig slået ud af Kroatien i ottendedelsfinalen.

Åge Hareide har dog ikke sluppet fodboldverdenen. Efter at have været igennem en operation i knæet, blev han tidligere på ugen præsenteret som ny træner for norske Rosenborg.