Christian Eriksen er kommet i klemme i Inter. Han vil væk, og Inter vil – tilsyneladende – af med ham. Men kan det overhovedet lade sig gøre i januars transfervindue?

Det er det store spørgsmål i denne uges udgave af Fodbold FM, B.T.s debatprogram om fodbold. Her er panelet nervøse på Eriksens vegne – og langer samtidig ud efter landsholdsstjernen og hans hollandske agent:

»Det er kaos, kaos, kaos. Det er blevet en international transfersaga. Han er en stor profil, og situationen er ikke holdbar overhovedet. Han er jo ikke i nærheden af fast spilletid. Men nu siger Antonio Conte, at ingen spillere forlader Inter her i januar. Det er en kæmpe bet for Eriksen,« siger Michel Wikkelsø Davidsen, B.T.s fodboldredaktør.

»Jeg håber, at Inter-trænerens udtalelser er spil for galleriet. Det giver ikke mening for nogen, hvis han skal blive i Inter. Det er uholdbart og usundt for alle. Jeg frygter, at hans navn har lidt skade efter et par svingende sæsoner, og man kan frygte, at han skal træde en hylde ned for at finde en ny klub,« siger fodboldekspert- og kommentator Morten Glinvad.

Foto: Toby Melville / POOL
Vis mere

En af årsagerne til, at Christian Eriksen er havnet i en kattepine i Inter, er, ifølge Michel Wikkelsø Davidsen, at Eriksen og hans agent, den hollandske advokat Martin Schoots, ikke har gjort deres forarbejde ordentligt.

»Det er simpelthen et dårligt makkerpar. En stor spiller skal have en stor agent. Det er Schoots ikke. Vi har set, hvordan det ikke kørte som smurt, da han skulle væk fra Tottenham. Og så ender han i Inter, hvor man fra start havde fornemmelsen af, at det ikke var det rigtige, og det viste sig også, at det var præsidenten, og ikke træneren, som ville have ham. Det er helt skandaløst,« siger Michel Wikkelsø Davidsen.

Eriksen skiftede i januar 2020 fra Tottenham til Inter i et skifte til 150 millioner kroner, som sikrer ham en gigantisk årsløn på 50 millioner kroner efter skat. Men den snart 29-årige fynbo er ikke en ønskespiller for træner Antonio Conte.

Dette er særligt blevet åbenlyst i denne sæson, hvor Eriksen kun har fået spilletid, i hvad der svarer til fire hele fodboldkampe.

  
   Foto: ALBERTO LINGRIA
Vis mere

Ifølge italienske medier er en transfer i dette transfervindue ydermere blevet besværliggjort af, at Schoots har 50 millioner kroner til gode hos Inter.

Det skulle være agentens heftige salær for Eriksen-skiftet fra Tottenham til den italienske storklub i sidste vinters transfervindue.

B.T. har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Martin Schoots.

Hør mere i Fodbold FM, som er B.T.s podcast om fodbold – og kun fodbold. Her debatterer aktører fra fodboldverdenen de vigtigste begivenheder og emner fra ind- og udland. Vært er Steffen Gronemann. Følg 'Fodbold FM' på Facebook og på Twitter.