Skift klub – men tag ikke 'hjem' til FC København.

Sådan lyder rådet til Andreas Skov Olsen fra panelet i denne uges udgave af 'Fodbold FM'.

Den danske landsholdskomet har haft et flot år i landsholdstrøjen, særligt i VM-kvalifikationen. Men for Bologna har det været anderledes tungt, hvorfor han meldes på vej væk fra sin italienske klub i dette transfervindue.

FC København har i den forbindelse været nævnt som en fremtidig destination for den 22-årige offensivspiller. Men det fraråder både Morten Glinvad og Steffen Dam i B.T.s fodboldpodcast.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Han er et sted i sin karriere, hvor et skifte til Superligaen, selv til FCK, ville være et skridt ned. Han skal som fast mand på landsholdet prøve sig af på en større adresse, end man kan finde i Superligaen. Det vigtigste er at finde en klub, hvor spillestilen, træneren og mentaliteten passer til ham, og hvor niveauet er et godt match,« siger fodboldekspert Steffen Dam.

»Han må have nogle muligheder ude i Europa med det, han har vist på landsholdet – også selvom han ikke har været den store succes i Bologna,« siger fodboldjournalist Morten Glinvad, som også fraråder et skifte til eksempelvis FCK.

Han nævner i stedet blandt andet Brentford som et godt sted at tage hen for en ung landsholdsspiller, der er gået i stå i sin klub, som er tilfældet Skov Olsen, der skiftede til Bologna fra FC Nordsjælland i sommeren 2019.

Danskerklubben i Premier League har haft succes med at genoplive både Christian Nørgaard og Mathias Jensens klubkarrierer.

»Han er en Brentford-case. De har gjort det til et speciale at samle dygtige danske spillere, som ikke har fået succes, op. Han var også i spil til Real Sociedad i sin tid. Det var ærgerligt, han ikke kom dertil. Der ville han passe godt til. Og de har haft god succes med svenske Alexander Isak og Martin Ødegaard fra Norge. Så det kunne måske stadig være en mulighed,« siger Glinvad.

'Fodbold FM' er B.T.s podcast om fodbold – og kun fodbold. Vært er Steffen Gronemann. Følg 'Fodbold FM' på Facebook og på Twitter.