Er det utopi, når Nicklas Bendtner drømmer om et comeback på landsholdet?

Ja! Han er efter al sandsynlighed færdig på landsholdet som følge af en uheldig cocktail bestående af dårlig form, fremskreden alder og en bog, som har skabt dårlig stemning i DBU.

Sådan lyder eksperternes dom i denne uges udgave af B.T.s fodboldpodcast, Fodbold FM, hvor Bendtner og landsholdsdrømme er et af ugens debatemner.

»Jeg tror ikke på, at han kommer tilbage på landsholdet. Lige nu er han spillemæssigt meget langt fra. Og når Hjulmand tager over, er han 32 år. Jeg har svært ved at se, at han er kaninen, Hjulmand hiver op af hatten,« siger Anders Borup, chefredaktør på bold.dk, der bakkes op af Søren Klæstrup:

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Ja. Han har spillet sin sidste landskamp. Han passer jo heller ikke ind i Hjumands spil og pres,« siger B.T.s sportschef ligeledes med henvisning til Kasper Hjulmand, som overtager landstrænertjansen til sommer.

31-årige Bendtner har ikke spillet en landskamp siden foråret 2017, men han fortæller til B.T., at han fortsat drømmer om et nyt landsholdscomeback.

»Hvis jeg gør det godt i FCK, får spillet mange kampe og scoret mange mål, så er jeg sikker på, at der kan være en mulighed for, at jeg kan blive landsholdsaktuel igen,« siger Bendtner, som i sin kontroversielle selvbiografi er kritisk over for flere nøglepersoner i DBU, herunder landstræner Åge Hareide, som vragede den danske angrebsstjerne op til VM i 2018.

»Måske har de ret, de gamle landsholdsgutter. Måske er der gået politik i den. Måske bliver jeg ofret, fordi DBU's læger og fysioterapeuter vil jorde ProTreatment. Måske rådgives Hareide af folk med deres egne dagsordener. Måske er det en kombination,« skriver Bendtner i bogen, hvor han også retter et angreb mod assistentlandstræner Jon Dahl Tomasson.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Åge Hareide har da heller ikke meget til overs for Bendtners skriverier i bogen ‘Begge sider’, som er skrevet i samarbejde med Rune Skyum-Nielsen.

»Det er altid andres skyld. Aldrig hans egen. Det, du må gøre, er først og fremmest at pege på dig selv, når der sker noget,« siger Åge Hareide til VG.

Tidligere landsholdsspiller Michael Gravgaard, som var tredje mand i Fodbold FM-panelet, mener dog ikke, at kritikken af Hareide og andre DBU-personer alene er nok til at standse Bendtners landskampskarriere.

»Med overvejende sandsynlighed er det slut. Mit eneste budskab er bare, at han ikke udelukker sig selv, bare fordi han har udtalt sig hårdt om det nuværende landstrænerteam og andre nøglepersoner i DBU. Hvis han får sin karriere på ret køl og begynder at score mål igen, så kommer han tilbage på landsholdet.«