Host op – eller din karriere er ødelagt!

Ekslandsholdsstjernen Nicklas Bendtners karriere er fyldt med opture og nedture.

Det dramatiske højdepunkt – indtil videre – i Bendtners karriere er dog retssagen efter overfaldet på en københavnsk taxachauffør i september 2018.

Men den retssag kunne måske være undgået – hvis Bendtner havde trukket pengepungen op af baglommen.

Foto: TERJE PEDERSEN
Vis mere

I sin nye selvbiografi 'Begge sider' skrevet af Rune Skyum-Nielsen fortæller Nicklas Bendtner, at han og hans agent, Ivan Marko Benes, efter overfaldet blev kontaktet af én af taxachaufførens kolleger.

»Han tilbyder, at de dropper anmeldelsen. Men det kræver, at jeg betaler nogle dadler bagom. Mange dadler. Kollegaen mener, at jeg står virkelig skidt og har opført mig racistisk, og hvad ved jeg. At min karriere er ødelagt, hvis ikke jeg hoster op,« skriver Bendtner i bogen.

Bendtner fortæller, at han normalt ville overveje den slags tilbud, som er ret almindelige i England, hvor fodboldspillere betaler sig ud af dårlig omtale.

Men Nicklas Bendtner er mistænksom og vælger ikke at tage imod foreslaget.

»På sit profilbillede på Facebook ser kollegaen pænt ond ud. Han poserer i en trøje, hvor der står MAFIA hen over torsoen. Han er ikke den eneste, der giver lyd. I de følgende dage skriver alle mulige, der kender ham chaufføren. De påstår, at han altid er på udkig efter nemme penge og må have genkendt mig, så snart jeg satte mig ind på bagsædet.«

B.T. har været i kontakt med den voldsramte taxachaufførs advokat, Mette Grith Stage, som afviser al kendskab til forsøget på at bestikke Bendtner.

»Min klient har af egen drift kontaktet mig, da han har læst citater i Ekstra Bladet, for det står han helt uforståpende over for. Og han er yderst pikeret over, at Bendtner kommer med så ukorrekte påstande.«

»Min klient er ikke bekendt med, at nogen fra taxaselskabet skal have kontaktet Bendtner, og det er i hvert fald ikke noget, han på nogen måde har sat i værk. Og eftersom vi heller ikke har hørt om det før nu – i forbindelse med bogen – går både min klient og jeg ud fra, at det er en røverhstorie.«

»Min klient har på intet tidspunkt ønsket at få penge ud af Bendtner, ud over det, han har været berettiget til efter erstatningsansvarsloven. Han har kun haft ønsket om at få renset sit navn, og det fik han jo også i og med, han blev frifundet.«

I november 2018 blev Nicklas Bendtner idømt 50 dage i fængsel for overfaldet. Dommen blev afsonet med fodlænke i angriberens lejlighed i København.