'Du skal aldrig lade en anden mand danse med din kone.'

Det sagde salig landstræner Richard Møller Nielsen, da en spiller brokkede sig over, at han ikke kunne generobre sin plads på holdet.

Ricardos råd runger måske i baghovedet på den tidligere landsholdsreserve Jonas Lössl, der efter en skadesperiode nu permanent er bænket i FC Midtjylland, hvor den unge islænding Elias Olafsson står på mål.

Men Jonas Lössl kan ikke tillade sig at være sur over bænketjansen. Det mente ugens panel – Ole Bjur og Karsten Krogh – i Fodbold FM.

Foto: HANNAH MCKAY
Vis mere

»Jeg tror, han er meget skuffet – men omvendt er det godt nok også svært at se, hvad Bo Henriksen skulle gøre anderledes. Ham her Olafsson … altså, hvor meget bander og svovler man ikke over, at han ikke er dansker?« spørger Karsten Krogh.

Ole Bjur påpeger, at sidsteskansen er den sværeste position at generobre.

»Det er jo gamet, når man er målmand. Det er brutalt. Når man først er ude, så er det jo utroligt svært at komme ind igen. Der skal meget til at lave et målmandsskifte. Når man er ude, så er man virkelig ude. Men jeg kan godt sætte mig ind i, at det her ikke lige var det, han havde regnet med.«

Jonas Lössl vendte for næsten et år siden tilbage til FC Midtjylland fra en tjans som uhyre godt betalt reserve i Premier League-klubben. Han ville tilbage og være førstevalg. Men nu er han altså igen havnet på bænken, Ole Bjur mener ikke, at Lössl kan tillade sig at pege fingre af Superliga-klubben.

»Jeg synes ikke, det er ufint af Midtjylland. Han ved godt, at sådan noget kan ske. Men han må godt nok sidde og være en lille smule bekymret for, hvor det her skal ende henne.«

»Man kunne godt forestille sig, at det her ender med, at han må finde en ny klub. Hvis ikke det har ændret sig til sommer, er jeg helt sikker på, at han finder sig en ny klub.«

I ugens Fodbold FM-episode kommer panelet vidt omkring. Brøndby diagnosticeres, der leges Football Manager med Newcastle, og der evalueres på landsholdets helt igennem suveræne VM-kvalifikation.