Normalt kender vi ham som dommer i 'Vild med dans', men nu har han også sneget sig med i DR's kommende familiejulekalender.

Når DR til december har premiere på deres nye julekalender 'Julefeber', bliver det med 'Vild med dans'-dommer Nikolaj Hübbe på rollelisten.

Julekalenderen foregår blandt andet på Det Kgl. Teater, hvor Nikolaj Hübbe til daglig er ansat som balletmester, og derfor giver det måske god mening at give ham en lille rolle.

»At se teatret som kulisse for julekalenderen gør mig enormt stolt, især fordi den første ballet, jeg nogensinde så på Det Kgl. Teater, var 'Nøddeknækkeren' – præcis i december måned,« fortæller Nikolaj Hübbe til B.T. og forklarer, at han har en lille rolle i historien som censor ved en danseprøve, hvor han blandt andet spiller over for Majbritt Saerens og Peter Frödin.

Peter Frödin som balletmester i 'Julefeber'.
Peter Frödin som balletmester i 'Julefeber'. Foto: DR
Vis mere

»Det sværeste var at holde masken, når Peter virkelig foldede sig ud. Jeg måtte sidde med min gadedørsnøgle og bore den ind i håndfladen på mig selv for ikke totalt at tabe scenen på gulvet af grin,« fortæller han videre.

Netop Peter Frödin spiller i 'Julefeber' rollen som balletmester. Det er vigtigt for ham at understrege, at han ikke har baseret sin karakter på Nikolaj Hübbe.

»Jeg har bevidst ikke skelet til nogen af de balletmestre, der har været på Det Kgl. Teater igennem årene. Jeg har prøvet at lave min egen – i samarbejde med vores instruktør Natasha Arthy selvfølgelig,« siger Peter Frödin.

Nikolaj Hübbe har allerede prøvet sig af som skuespiller én gang før, da han i 2014 havde en lille rolle i filmen 'Steppeulven', hvor han spillede en ung Bent Fabricius-Bjerre.

Britt Bendixen, Anne Laxholm, Nikolaj Hübbe og Jens Werner.. Vild med dans program 5 på TV2. Kendte dyster om at blive årets bedste dansere i Vild Med Dans sæson 17 i København, fredag den 30. oktober 2020. (Foto: Martin Sylvest)
Britt Bendixen, Anne Laxholm, Nikolaj Hübbe og Jens Werner.. Vild med dans program 5 på TV2. Kendte dyster om at blive årets bedste dansere i Vild Med Dans sæson 17 i København, fredag den 30. oktober 2020. (Foto: Martin Sylvest) Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Julekalendergenren er dog helt ny for den 53-årige balletchef, og derfor bad B.T. forrige fredag hans 'Vild med dans'-kollega skuespiller Albert Rosin, der har medvirket i to 'Tinka'-julekalendere, om at give Nikolaj Hübbe et godt råd med på vejen.

»Han skal være klar på at svare på en masse julespørgsmål. Jeg er for eksempel blevet spurgt rigtig meget om, 'hvad er din yndlingsjulekalender', 'hvordan fejrer du jul derhjemme', hvad spiser du af julemad' og så videre. Han skal forberede sig på at kunne svare på alt om jul.«

Albert Rosin tilføjer med et smil:

»Jeg håber for ham, at han er glad for jul, for han kommer til at snakke om det i lang tid.«

Albert Rosin Harson og Josephine Højberg som Lasse og Tinka.
Albert Rosin Harson og Josephine Højberg som Lasse og Tinka. Foto: TV2
Vis mere

Selv om Nikolaj Hübbe altså er med i årets nye julekalender, skal man formentlig et godt stykke igennem kalenderlyset, før han dukker op. Ifølge IMDb er han nemlig først med i afsnit 20.

I de bærende roller finder man navne som Joachim Fjelstrup (som Nikolaj Hübbe kender fra 'Steppeulven'), Bodil Jørgensen, de nye unge børneskuespillere Selma Dali Pape, Maria Szigethy, Silas Cornelius Van og som nævnt Peter Frödin.

På TV 2 genudsender man i år 'Juleønsket' fra 2015.