Navnet Ellen DeGeneres er normalt tæt forbundet med komik og latter, men den seneste tid er den berømte tv-vært og komiker sat i forbindelse med langt kedeligere sager.

På 'The Ellen DeGeneres-show' har der været godt gang i beskyldninger om dårligt arbejdsmiljø og racisme. Noget, den 62-årige komiker nu for første gang svarer på, skriver amerikanske Variety.

Ellen DeGeneres startede første program af den nye sæson af talkshowet med at sige undskyld til dem, der var blevet berørt.

»Som I måske har hørt, så var der denne sommer beskyldninger om et giftigt arbejdsmiljø på vores show, og derefter var der en efterforskning. Jeg fandt ud af, at der skete ting her, som aldrig skulle være sket,« sagde komikeren, inden hun fortsatte:

»Det tager jeg meget alvorligt, og jeg vil gerne sige undskyld til de personer, som blev påvirket. Jeg ved, jeg er i en privilegere og magtfuld position, og med det kommer ansvar, og jeg tager ansvaret for det, der skete på mit program«.

Problemerne mellem ansatte og programmets ledelse handlede blandt andet om den måde, som coronaens indtræden blev håndteret.

De mere end 30 ansatte bag kameraerne blev hverken informeret om arbejdstimer, indkomst eller anden vigtig kommunikation, mens programmet sammen med andre dele af det amerikanske samfund lukkede ned.

Derudover blev medarbejderne vrede, da der blev ansat et nyt hold til at filme et alternativt program hjemme i Ellen DeGeneres eget hus. Et nyt hold, som ikke var organiseret i fagforening.

Det var dog langt fra de eneste problemer, som har hersket på 'The Ellen DeGeneres-show'.

Der er eksempelvis ti nuværende ansatte sammen med en tidligere ansat, som har sagt at både racisme og forskelsbehandling, var en del af hverdagen på showet, som ellers har gjort udtrykket 'be kind' (vær venlig, red.) berømt.

En tidligere ansat, som er afroamerikansk, fortalte i foråret til mediet Buzzfeed, at hun blev kaldt 'politisk korrektheds-politiet', hvis hun forsøgte at sige fra overfor diskrimination.

Meget af kritikken har rettet sig mod nogle af de ledende producere på programmet, og det har man nu handlet på. Tre af producerne er nemlig blevet afskediget, fortæller Ellen DeGeneres i sin indledende monolog.