'X Factor' vil blive udskudt de næste par uger som følge af regeringens udmelding tirsdag aften. Det oplyser TV 2 i en pressemeddelelse.

'Efter gårsdagens udmeldinger fra regeringen står det klart, at situationen med corona i Danmark har nået et nyt niveau,' lyder det.

Tirsdag aften stod det efter statsministerens pressemøde klart, at Danmark mere eller mindre vil blive lukket ned de kommende to uger.

Det betyder også, at regeringen foreløbigt er ude med en opfordring til, at alle arrangementer med over 100 deltagere bliver aflyst.

Inden længe vil der ligeledes blive indført en hastelov, som vil forbyde den type arrangementer.

Fra TV 2 lyder det, at regeringens udmelding bliver taget seriøst, og det betyder blandt andet, at seere skal undvære 'X Factor' de kommende to fredage.

I pressemeddelelsen oplyser TV 2, at man vil følge situationen i Danmark og med udgangspunkt i denne vurdere, om der er behov for yderligere ændringer i 'X Factor'-planen.

Udskydelsen af foreløbigt to liveshows er blot seneste tiltag, TV 2 har taget for at følge regeringens anbefalinger i forbindelse med 'X Factor'.

Sidste fredag optrådte deltagerne således for en tom sal, da showet blev afviklet i Brøndby.

Planen var også i denne uge, at showet skulle afvikles næsten uden publikum – dog ville tidligere deltagere og venner og familie til de optrædende være velkomne i salen.

Men nu bliver der altså intet show at overvære, og det er uvist, hvornår Sofie Linde, Thomas Blachman og co. vender tilbage i danskernes stuer fredag aften.

Der er fortsat tre liveshow i vente – foruden den store finale, der oprindeligt skulle løbe af stablen 3. april.