Du kender måske Thue Ersted Rasmussen for rollen som selvhøjtidelig fodboldspiller i serien 'Sunday' eller for sin rolle som overlæge i 'Sygeplejerskolen'. Men snart kan du også finde ham i samspil med Vin Diesel og andre Hollywood-stjerner i filmen 'Fast & Furious 9'.

»Da jeg fik af vide, at jeg havde fået rollen, var jeg i chok,« siger Thue Rasmussen om at lande det store job.

Og det forstår man også godt, at han var. For med otte storslåede spillefilm og 20 år på bagen er 'Fast & Furious'-universet et velkendt og anerkendt fænomen i Hollywood og resten af verden.

Skuespiller Thue Ersted Rasmussen fotograferet hos Universal Pictures på Frederiksberg, tirsdag den 15. juni 2021. Thue Ersted Rasmussen har fået en birolle i den næste "Fast and the Furious" film. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix)
Skuespiller Thue Ersted Rasmussen fotograferet hos Universal Pictures på Frederiksberg, tirsdag den 15. juni 2021. Thue Ersted Rasmussen har fået en birolle i den næste "Fast and the Furious" film. (Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix) Foto: Emil Helms
Vis mere

»Jeg har set filmene, siden jeg var dreng, og jeg tror, jeg havde det, som alle andre ville have det, hvis de fik at vide, at de skulle være med i en film som 'Fast & Furious'. Man tror ikke helt på det, indtil man er på sættet,« fortæller den nyudklækkede Hollywood-skuespiller, da B.T. fanger ham på telefonen.

Vi skal tilbage til april 2019, hvor hele eventyret startede med et opkald. Et opkald, som for mange kan lyde som drømmeopkaldet, men for Thue Rasmussen var opkaldet mest af alt tidskrævende til at starte med.

»Min agent ringede til mig og sagde, at hun havde skaffet mig en casting til en rolle i 'Fast & Furious', og jeg gad egentlig ikke rigtigt, fordi jeg tænkte, at det var urealistisk at lande rollen. Sådan nogle castings kræver en del tid, og jeg havde det sådan lidt: 'Er det tiden værd?'«

»Heldigvis fik hun mig overtalt,« siger en halvgrinende Thue Rasmussen.

Det overrasker nok ingen, at der en forskel på at lave 'Sunday' på Fredericia Stadion og stå på et kæmpe set i Hollywood og lave 'Fast & Furious'. Scener, kostumer og biler var i en anden klasse, end han havde prøvet før, og især én ting gav ham følelsen af at være kommet til det store udland.

»Når vi eksempelvis laver 'Sunday', så skyder vi med to kameraer. Nogle gange skød vi med ti kameraer under 'Fast & Furious'. Der skulle jeg også lige lære at holde hovedet koldt.«

Men det var ikke bare et kulturchok for Thue Rasmussen. Det var det også en kulturelt anderledes oplevelse, der mødte det amerikanske filmhold og presse. Han husker specielt en historie.

»Da vi skulle lave noget pressemateriale til filmen, kunne de finde på at spørge os, hvilken bil der var ens første bil. Og der blev sagt alle mulige vilde og eksotiske biler fra de andre skuespillere, og så blev det så min tur, og jeg svarede 'jeg har min cykel'. 'Altså motorcykel? Hvilken motorcykel?' spurgte de så om. Der måtte jeg skuffe dem og sige, at det bare var en ganske normal cykel, jeg havde. Det tror jeg, de syntes var lidt sjovt.«

Her ses Thue Ersted Rasmussen i rollen som Otto i 'Fast & Furious 9'. Foto: Universal
Her ses Thue Ersted Rasmussen i rollen som Otto i 'Fast & Furious 9'. Foto: Universal
Vis mere

Foruden Vin Diesel inkluderer rollelisten også navne som Michelle Rodriguez, Nathalie Emmanuel og John Cena. Sidstnævnte fik den danske skuespiller et helt specielt bånd til.

»Jeg underviste John Cena i at spille klaver. Han øvede sig i at spille blues, og da han så fandt ud af, at jeg kunne finde ud af at spille klaver, blev jeg inviteret over i hans skurvogn, hvor han havde fået installeret et klaver. Så sad vi der og spillede klaver og snakkede om musikteori i pauserne, inden vi skulle tilbage og optage. Det var ret fedt.«

Rollen, som Thue Rasmussen besidder, er en europæisk rigmandssøn, der hedder Otto. I rollen som Otto kommer Thue Rasmussen til at spille over for hovedrolleindehaver Vin Diesel. Selvsagt en stor oplevelse for den danske skuespiller. Også en oplevelse, der kunne gøre den selvsikre skuespiller usikker for en kort stund.

»Efter nogle dage på arbejde sammen var jeg i tvivl om, hvordan jeg skulle levere en replik, men Vin sagde til mig; 'Gør lige som du vil. Det er din rolle nu. Du kører med klatten'. At få sådan en tillidserklæring fra en mand som Vin var noget af en selvtillidsbooster.«

'Fast & Furious 9' har premiere i de danske biografer på torsdag.