Fjerde sæson af den britiske Netflix-serie ‘The Crown’ får kritik for at være ufølsom og i øvrigt for meget fiktion.

Venner af den engelske kongefamilie fortæller til flere engelske aviser, at både prins William og flere andre medlemmer af den royale familie føler sig gået for nær af serien.

Omdrejningspunktet i fjerde sæson er forholdet mellem prins Charles og prinsesse Diana. Et forhold, som gennem tiden har været årsag til mange spekulationer, og som langtfra var let og lykkeligt.

I serien vises både Dianas spiseforstyrrelse og Charles’ affære med med Camilla Parker Bowles. Men flere kritiserer nu seriens hovedforfatter, Peter Morgan, for at have dramatiseret virkeligheden lige rigeligt.

Prinsesse Diana and Prins Charles mens de stadig var gift. Parret og deres turbulente forhold er omdrejningspunktet for fjerde sæson af Net-flix serien 'The Crown'.
Prinsesse Diana and Prins Charles mens de stadig var gift. Parret og deres turbulente forhold er omdrejningspunktet for fjerde sæson af Net-flix serien 'The Crown'. Foto: STR New
Vis mere

Ifølge Daily Mail siger den royale ekspert Richard Fitzwilliams, at prins William formentligt ‘afskyr’ skildringen af sin familie.

En kilde tæt på prinsen siger til The Times, at William synes, at 'hans forældres forhold bliver udnyttet og præsenteret på en falsk måde for at tjene penge'.

Journalist og forfatter til adskillige bøger om kongehuset, Penny Junor, er enig i kritikken af serien.

»Det er den mest ondskabsfulde, urimelige og rædselsfulde skildring, man kan forestille sig,« siger hun.

I følge kilder tæt på Prins William, er han ikke tilfreds med det bilelde af sine forældres ægteskab, som vises i Net-flix-serien 'The Crown'. Her er prinsen og hertuginde Catherine uder et besøg i Irland i marts måned. Foto EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA / POOL
I følge kilder tæt på Prins William, er han ikke tilfreds med det bilelde af sine forældres ægteskab, som vises i Net-flix-serien 'The Crown'. Her er prinsen og hertuginde Catherine uder et besøg i Irland i marts måned. Foto EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA / POOL Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / POOL
Vis mere

»Sammenfattende bliver Camilla skildret som egoistisk, planlæggende og tvetunget. Charles vises som forkælet, utugtig og excentrisk. Mens Diana vises som det uskyldige offer, der bliver brugt af ikke kun Charles og hans elskerinde, men også af ​​hans familie og etablisamentet på slottet,« skriver Penny Junor i Mail Online.

Særligt utilfreds mener hun dog, at kronprins Charles er med en scene, hvor prinsens grandonkel Lord Mountbatten taler imod Charles' forhold til den gifte Camilla Parker-Bowles.

I serien sker det i en scene, hvor Charles taler i telefon med sin grandonkel, og kalder ham for en ‘Quisling’ (en forræder, red.). Onklen svarer igen i et brev til Charles - et brev, der først når frem, efter onklen er blevet dræbt af en IRA-bombe.

Forfatteren Peter Morgan har tidligere indrømmet, at brevet er fri fantasi, men har forsvarret sig med at ‘brevet, baseret på alt hvad jeg har læst, og folk jeg har talt med, er udtryk for Mountbattens syn på sagen’.

Prins Charles og Camilla, hertuginde af Cornwall, under et besøg i Tyskland i denne uge. Foto EPA/SEAN GALLUP / POOL
Prins Charles og Camilla, hertuginde af Cornwall, under et besøg i Tyskland i denne uge. Foto EPA/SEAN GALLUP / POOL Foto: SEAN GALLUP / POOL
Vis mere

I virkelighedens verden blev prins Charles efter prinsesse Dianas død, som bekendt gift med Camilla Parker-Bowels.

Penny Junor kritiserer, at Peter Morgan har skrevet serien uden at skele til, at figurerne i filmen en dag vil blive konge og dronning af Storbritannien.

»En dag vil Camilla blive dronning, og hvis folk tror, at historien om prinsen af ​​Wales’ ægteskab, som den er afbilledet i 'The Crown', er virkelighed, kan det have forfærdelige konsekvenser for parret. Og for monarkiets fremtid,« skriver hun i en artikel i Mail Online.