Halvdelen af den danske sangerinde Leonora Colmor Jepsens skæbne ved dette års Eurovision er allerede nu afgjort.

Onsdag aften gik hun nemlig på scenen foran sangkonkurrencens fagjury – og deres stemmer tæller lige så meget som tv-seernes.

Efter at have optrådt med sin finurlige og fine sang 'Love is Forever' fortæller den 20-årige Leonora, at det er 'meget spændende', at den del af konkurrencen nu er overstået:

»Jeg ved jo ikke rigtigt, om det er en lettelse eller ej, for jeg ved jo ikke, hvad de har stemt,« fortæller hun.

Foto: RONEN ZVULUN
Vis mere

Selv synes hun dog, at det gik 'rigtig godt', da hun stod på scenen i den israelske storby Tel Aviv, hvor Eurovision i år bliver afholdt.

Særligt lagde hun mærke én ting efter at have været på scenen:

»Det var fantastisk – specielt fordi man virkelig kunne mærke publikum, og jeg kunne høre dem, selvom jeg havde øresnegl i, som stopper lyden helt,« fortæller hun og fortsætter:

»Det er en helt anden fornemmelse end at spille for tomme stole, som under prøverne.«

De seneste år har en fagjury, der består af musikkyndige og branchefolk, under Eurovision stået for halvdelen af stemmerne i konkurrencen. De bliver afgivet ved deltagernes generalprøver forud for de egentlige semifinaler (og finalen), som bliver vist i fjernsynet.

Det betyder, at Leonoras videre skæbne ved dette års sangkonkurrence allerede nu er delvist afgjort.

Leonora skal torsdag aften klokken 21 optræde i den anden semifinale – efter den første semifinale fandt sted tirsdag. Der skal hun kæmpe om en plads videre i finalen, som bliver afholdt på lørdag.

Seks lande er automatisk kvalificeret til finalen. Der er tale om Storbritannien, Tyskland, Spanien, Italien og Frankrig samt Israel, der som værtsland er garanteret en finaleplads.