Efter syv sæsoner og tre film er Casper Christensen og Frank Hvam stadig ikke løbet tør for de skæve idéer og pinagtige scenarier.

Sådanne skal naturligvis ikke gå til spilde, og derfor har man besluttet af genoplive 'Klovn'.

Rygterne har floreret længe, men nu bekræfter TV 2, at den sorte humor vender tilbage i en ny sæson af den populære komedieserie.

Sæson otte kommer til at bestå af otte afsnit – alle instrueret af Casper Christensen. De vil få premiere på TV 2 Play til sommer.

Nu sidder du måske og tænker: Havde Casper Christensen og Frank Hvam ikke endegyldigt lukket døren til 'Klovn'-universet med filmen 'Klovn - The Final'?

Og jo, det havde de. Men alligevel har makkerparret besluttet at genoplive serien:

»Det handler om to ting. For det første har vi det utroligt sjovt, når vi laver 'Klovn', og for det andet var det så uforløst at lukke universet ned, da filmen blev taget af sidste forår,« siger Casper Christensen med henvisning til coronapandemien i en pressemeddelse sendt ud af TV 2.

Frank Hvam supplerer:

»Egentlig meldte vi kun ud, at det var den sidste film. Med en sæson otte er vi også stille og roligt gået i gang med at lukke serieuniverset. Vi satser på at gøre det med manér.«

Casper Christensen og Frank Hvam.
Casper Christensen og Frank Hvam. Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

Optagelserne til den nye sæson går i gang inden længe, og selvom duoen ikke er meget for at afsløre nogen egentlig overskrift for sæsonen, fortæller de temaer som skavanker, eventyr og seniorliv vil være på plakaten.

Begge glæder de sig til at vende tilbage til serieformatet:

»Der er noget lækkert ved begge formater. Men det, der er fedt ved serieformatet, er, at man kan have fire store ideer i hvert afsnit. Og så er der også plads til at slå en skævert,« lyder det fra Casper Christensen, der bliver bakket op af Frank Hvam.

For ham er der ingen tvivl om, at de bedste 'Klovn'-afsnit altid har overgået filmene.

»Og det siger ikke så lidt. Så derfor er nogle flere tv-afsnit den perfekte afslutning.«

Frank Hvam og Casper Christensen ankom i minibus sammen med deres entourage til gallapremiere på filmen 'Klovn The Final' i januar 2020.
Frank Hvam og Casper Christensen ankom i minibus sammen med deres entourage til gallapremiere på filmen 'Klovn The Final' i januar 2020. Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

Danskerne blev første gang budt velkommen i 'Klovn'-universet i februar 2005 – to år, efter det iderige makkerpar havde lukket døren til en anden vittig serie, nemlig 'Langt fra Las Vegas'.

I starten kunne man kun se 'Klovn' på TV 2 Zulu, men snart voksede serien sig så stor, at der ikke var andet for end at lave en film om Casper og Franks mange derouter.

'Klovn: The Movie' indtog biograferne i 2010 og er siden blevet fulgt op af 'Klovn Forever' og 'Klovn the Final' samt altså adskillige sæsoner af serien.

Selvom 15 år er gået – og Casper Christensen har lagt den vilde livsstil på hylden til fordel for veganisme og bibellæsning – lover den vittige duo, at de ikke er blevet kedelige.

Casper Christensen lover da også, at seerne vil få et gensyn med 'den gode gamle' Casper Christensen samt gamle kendinge som eksempelvis Franks nevø Bo.

Og Frank, ja, han vil være ligeså distræt, som han plejer, forsikrer Frank Hvam:

»Personligt har jeg ikke foretaget et eneste nyt valg de seneste 16 år. Det vil skinne tydeligt igennem i sæson otte.«