»Jeg er typen, der bare siger ja til ting, som kunne være et eventyr.«

Sådan siger den 24-årige tidligere grandprixdeltager Sander Sanchez om sin deltagelse i Kanal 4s nye datingshow 'Prince Charming'.

Her skal 12 singlefyre bo under samme tag, mens de bejler om den samme 'prins', 33-årige Jonas Løvik – som nogle i øvrigt nok vil genkende som musicalskuespilleren Johannes Nymarks ekskæreste.

Sander Sanchez blev nummer to i det danske Melodi Grand Prix i 2020 – året, hvor verden lukkede ned, Eurovision blev aflyst, og vinderne, Ben & Tan, aldrig kom til Rotterdam for at forsvare de rød-hvide farver.

Sander Sanchez blev nummer to i det danske Melodi Grand Prix 2020. Her ses han med vinderne Ben & Tan samt Emil, der tog tredjepladsen.
Sander Sanchez blev nummer to i det danske Melodi Grand Prix 2020. Her ses han med vinderne Ben & Tan samt Emil, der tog tredjepladsen. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

»Så på en måde er jeg glad for, jeg ikke løb med sejren,« griner Sander Sanchez.

I øjeblikket studerer han musikvidenskab på Københavns Universitet. Og så har han lavet en masse musik under lockdown, som bliver udgivet til sommer.

»Jeg har lavet noget rigtig banger music,« lover han.

»Og jeg er hundrede procent sikker på, at det havde været sværere at opnå uden Melodi Grand Prix, da jeg ellers aldrig havde haft midlerne til at lave den helt rigtige musik for mig, med de helt rigtige mennesker til min stil.«

Sander Sanchez deltog i Melodi Grand Prix 2020 med sangen 'Screens'.
Sander Sanchez deltog i Melodi Grand Prix 2020 med sangen 'Screens'. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

Det var lidt et tilfælde, at han kom med i 'Prince Charming'. Han blev kontaktet af en caster, der havde set ham på Instagram. Og så tænkte han: 'Jamen, hvorfor ikke?'

»Jeg går derind med et åbent sind. Det er ikke, fordi jeg føler, jeg mangler en kæreste, men det kunne da være, man mødte en, man klikkede med,« siger Sander Sanchez, der påpeger det åbenlyse, når 12 enlige homofyre bor sammen i et stort hus – at man jo ikke nødvendigvis kun finder 'prinsen' interessant.

»Jeg kom ind i programmet lidt senere, og der havde nogle af dem allerede kysset på kryds og tværs. Der var en anderledes stemning end forventet, for folk var jo også ret investeret i Jonas. Det var en mærkelig situation,« siger musikeren, der ikke vidste, hvem der var programmets hovedperson, før han ankom til huset i søndagens afsnit.

»Men det var ret sjovt at se dem allesammen, da jeg ankom. Det var tydeligt, hvem der var prinsen, da alle centrerede sig om ham, og han var højere og mere macho end dem. Og med en masse charme,« siger han.

I 'Prince Charming' skal 12 homoseksuelle mænd bejle om prinsen, den 33-årige Jonas Løvik – men måske falder de også lidt for hinanden.
I 'Prince Charming' skal 12 homoseksuelle mænd bejle om prinsen, den 33-årige Jonas Løvik – men måske falder de også lidt for hinanden. Foto: Krestine Havemann
Vis mere

I søndagens afsnit af Kanal 4-programmet var der westerntema, og alle fyrene er iklædt jeans, ternet skjorte og cowboyhat. Men seerne bemærkede formentlig, at Sander Sanchez var iklædt sit almindelige tøj. Og det var der en grund til.

Han gad nemlig ikke have hat på.

»Produktionen havde ikke noget cowboytøj til os nye, så de ringede og sagde: ‘Der er cowboytema, så find lige det, du har derhjemme.’ Så det var det, der var allermest western-agtigt af mit eget tøj, I guess,« griner han.

»Jeg satte skjorten ned i bukserne, og de kom med nogle hatte, men jeg valgte at lade være med at tage den på. Jeg syntes, det var lidt... Jeg tror bare ikke, westernhatte er min stil. Jeg viber ikke så godt med sådan en hat.«

Sander Sandchez følte ikke for at tage cowboyhat på.
Sander Sandchez følte ikke for at tage cowboyhat på. Foto: Discovery Networks Danmark
Vis mere

Generelt har Sander Sanchez været meget bevidst om, hvordan han gerne ville tage sig ud på tv.

Han havde for eksempel gjort det klart over for produktionen, at han ikke ville stemples som 'musikeren', og at de helst ikke skulle vise alt for mange billeder, hvor han går rundt på slottet og synger eller spiller guitar.

»Jeg så 'Prince Charming' som en mulighed for at give folk et indblik i min personlighed, men det skulle ikke handle om min musik eller mig som kunstner. Jeg holder mit professionelle jeg lidt for sig. Jeg vil gerne have en mur mellem de to.«

Sander Sanchez deltog i Melodi Grand Prix 2020 med sangen 'Screens'.
Sander Sanchez deltog i Melodi Grand Prix 2020 med sangen 'Screens'. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

Han afviser dog ikke at lave mere tv, hvor musikken er i højsædet. For eksempel ville han gerne stille op i Melodi Grand Prix igen næste år, hvis han fik muligheden.

Mere reality kunne det også godt blive til.

»Jeg er meget spontan, så jeg vil ikke sige, jeg ikke ville gøre det. For mig handler det bare om at leve mit bedste liv.«