Hollywood er ikke et rart sted at være for piger og unge kvinder, lyder meldingen fra den tidligere barnestjerne Mara Wilson.

Den i dag 33-årige kvinde, som var stjerne i filmen 'Matilda', har sendt et åbent brev ud om den seksualisering, hun oplevede som barn. Det gør hun for at støtte Britney Spears.

Der er nemlig lige blevet udgivet en dokumentar ved navn 'Framing Britney Spears', som går i dybden med den dårlige behandling, den unge Spears blev udsat for.

Mara Wilson skriver i sit brev om alle de gange, sex var en del af ligningen, når hun blev interviewet og beundret af fuldvoksne mænd.

Arkivfoto af Mara Wilson på den røde løber.
Arkivfoto af Mara Wilson på den røde løber. Foto: Chris Delmas
Vis mere

»Mange øjeblikke af frøken Spears' liv er velkendte for mig,« står der i brevet:

»Vi fik begge lavet dukker af os, havde venner og kærester, som delte nyheder om os, og oplevede begge at voksne mænd ville kommentere, hvordan vores kroppe så ud.«

Den tidligere stjerne skriver, at som barneskuespiller blev hun offer for pædofiles opmærksomhed. Faktisk gik de så langt, at de kopierede hendes ansigt ind i børneporno.

»Jeg skammede mig hver eneste gang,« lyder det.

Britney Spears på den røde løber i 2019. For nylig blev dokumentaren 'Framing Britney Spears' sendt ud, og det har resulteret i talrige reaktioner. Blandt andet har Spears' ekskæreste Justin Timberlake være ude og undskylde overfor hende.
Britney Spears på den røde løber i 2019. For nylig blev dokumentaren 'Framing Britney Spears' sendt ud, og det har resulteret i talrige reaktioner. Blandt andet har Spears' ekskæreste Justin Timberlake være ude og undskylde overfor hende. Foto: VALERIE MACON
Vis mere

Det skete, allerede inden hun fyldte 12 år. Og det var ikke kun pædofile, som ville overskride grænser.

»Folk har spurgt mig, om jeg havde en kæreste i interviews, siden jeg var seks år gammel. Journalister ville spørge mig, hvem jeg syntes, der var den mest sexede skuespiller, og hvad jeg tænkte om Hugh Grants anholdelse, efter han havde været med en prostitueret,« står der videre i hendes beretning.

»Det var nuttet, når 10-årige skrev breve og sagde, at de var forelskede i mig. Det var ikke nuttet, når det var 50-årige mænd.«

I sit brev understreger hun, at meget af den sexisme, man oplever som skuespiller, ikke finder sted på filmsettet. Det sker i offentligheden og i den mediemølle, man unægteligt bliver en del af som kendis.

Mara Wilson havde stor succes som barnestjerne og spillede foruden 'Matilda' også med i film som 'Miracle on Manhatten' og 'Mrs. Doubtfire'. Allesammen kæmpe succeser, som stadig bliver set.

I dag centrerer hendes skuespillerkarriere mest om at lægge stemmer til animerede film og serier, og så bruger hun sin tid til at råbe op om nogle af de faldgruber, der er i filmindustrien.