Christoffer Knuth, der er lensgreve, Dronningens gudsøn og ejer af Knuthenborg Safaripark, har brugt store summer på at jagte en særlig dinosaur i Congo.

»Det er jo helt vildt gak, men der er noget dragende i det at tage ud for at lede efter noget, du egentlig ikke ved, hvad er,« forklarer den 45-årige lensgreve.

Hans store interesse for dinosaurer har blandt andet udmøntet sig i en dinosaurpark i Knuthenborg Safaripark, men i 2013 fik han en endnu vildere idé.

Der har gennem mange år floreret rygter om, at en dinosaur kaldet Mokele Mbembe skulle leve i junglen i Congo, og Christoffer Knuth ville på en ekspedition dertil for at finde ud af, om dinosauren virkelig findes.

Christoffer Knuth har blandt andet fået hjælp af en række lokale under sin ekspedition til Congo.
Christoffer Knuth har blandt andet fået hjælp af en række lokale under sin ekspedition til Congo. Foto: Pipeline Productions
Vis mere

I august og september i år blev ekspeditionen til virkelighed, og sammen med dna-forsker Mikkel Winther og et hold DR-dokumentarister begav Knuth sig til Congo, og det er der nu kommet reportageserien 'Jagten på den sidste dinosaur' ud af.

»Du kan ikke i ædru tilstand sige, du tror på, at du finder en dinosaur, men der er indicier på, at der var noget. Men hvad det er, vidste vi ikke,« fortæller Christoffer Knuth.

Af hensyn til DR-programmet kan Christoffer Knuth ikke afsløre, hvorvidt det lykkedes holdet at finde den sagnomspundne Mokele Mbembe.

Han kan dog sige, at ekspeditionen endte godt.

Christoffer Knuth viser billede af det, man formoder er Mokele Mbembe.
Christoffer Knuth viser billede af det, man formoder er Mokele Mbembe. Foto: Pipeline Productions
Vis mere

»Vi fandt noget, som ingen har set før. Det er rigtig spændende,« griner Christoffer Knuth.

Han tror, ekspeditionen vil få stor opmærksomhed, da det aldrig før er lykkedes et tv-hold at komme ind i det særlige sumpområde i Congo.

»Jeg tror, det her bliver internationalt, for andre har ikke kunnet gøre det. Folk kommer normalt ikke ind i området. Hverken BBC eller History Channel er lykkedes med det, for hvis du siger, du kommer derfra, så bliver du malket fuldkommen af afgifter,« forklarer Christoffer Knuth.

Når man derimod er fire mennesker fra lille Danmark og noget, der hedder Danmarks Radio, så går man nemmere under radaren hos myndighederne, forklarer lensgreven.

Ekspeditionen til Congo har taget holdet over en måned, hvor de i lange perioder har opholdt sig i regnskov, hvilket ikke har været ufarligt. Især den store mængde slanger gjorde holdet bekymret.

»Hvis du bliver bidt i benet af en grøn mamba eller black cobra, så har du seks timer, hvis du gør det rigtigt. Og du kan ikke rejse med antistof, så det blev en større og større bekymring,« forklarer Christoffer Knuth og tilføjer, at alle heldigvis kom sikkert hjem igen.

Ud over at være en potentiel risiko har turen til Congo også været dyr, og selvom alle parter har postet penge i projektet, har Christoffer Knuth betalt den største regning for eventyret.

»Jeg har betalt det meste, men hvis du kan af- eller bekræfte et af verdens store mysterier, så er det det værd,« siger Christoffer Knuth, der dog ikke vil ud med, præcis hvor dyr turen har været.

'Jagten på den sidste dinosaur' vises tirsdag 21.30 på DR 2.
'Jagten på den sidste dinosaur' vises tirsdag 21.30 på DR 2. Foto: Pipeline Productions
Vis mere

»Det kan jeg ikke sige. Men det er dyrt. Det er i hvert fald mere end 100.000,« griner lensgreven.

Alligevel er eventyrets største pris blevet betalt af Christoffer Knuths kone og tre børn, mener han.

»Min kone er stadig sur. Når man har tre små børn, er det længe at være væk. Den ene er så lille, så han kunne ikke kende mig, da jeg kom hjem,« siger lensgreven med et grin.

'Jagten på den sidste dinosaur' sendes de næste tre tirsdage kl. 21.30 på DR 2.