Lady Gaga, Justin Bieber og det koreanske popband BTS.

Det er kendisser, som kineserne ikke kan få lov til at se i det længe ventede 'Friends: The Reunion'-afsnit, der blev tilgængeligt på HBO i sidste uge.

De tre streamingtjenester, som har købt rettighederne til afsnittet i Kina, iQiyi, Tencent Video and Alibaba’s Youku, har nemlig klippet stjernerne ud.

Det skriver blandt andre Variety og The Hollywood Reporter.

Justin Bieber og Lady Gaga er droppet i Kina.
Justin Bieber og Lady Gaga er droppet i Kina. Foto: Lisa Oconnor/Valerie Macon/AFP/Scanpix
Vis mere

Ud over at kineserne ikke får lov til at se Lady Gaga, Justin Bieber og BTS, så går de også glip af en sekvens i afsnittet, hvor der bliver vist hilsner fra fans med relation til LBTQ+-miljøet.

Klipningen i afsnittet betyder, at den kinesiske version varer omkring seks minutter kortere end det originale 1 time og 43 minutter lange tv-show.

Ifølge de amerikanske medier er Lady Gaga angiveligt blevet klippet ud, fordi hun i 2016 mødtes med tibetanske overhoved Dalai Lama.

Mødet medførte, at sangerinden efterfølgende blev bortcensureret i Kina, som har været i en langstrakt og ophedet konflikt med Tibet siden 1950, hvor Dalai Lama blev tvunget til at flygte ud af landet.

Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matthew Perry, Lisa Kudrow, David Schwimmer og Matt Leblanc i 'Friends: The Reunion'.
Jennifer Aniston, Courteney Cox, Matthew Perry, Lisa Kudrow, David Schwimmer og Matt Leblanc i 'Friends: The Reunion'. Foto: Terence Patrick HANDOUT
Vis mere

BTS skal være droppet i 'Venner'-afsnittet, fordi de i oktober 2020 udtalte kritik af den kinesiske involvering i Korea-krigen tilbage i 50'erne, mens det for Justin Biebers vedkommende skal handle om et opslag på Instagram i 2014.

I opslaget kunne man se popstjernen besøge Yasukini Helligdommen, som er et krigsmindesmærke i Tokyo.