Julie Berthelsen stiller op i årets Melodi Grand Prix med sin veninde Nina, og det er ikke første gang, de har været på tv sammen.

I 2010 deltog Julie i TV2's musikprogram 'TV2 Allstars', hvor en række kendte dystede imod hinanden om at samle det bedste kor.

Julie har som bekendt grønlandske aner, så hun samlede et grønlandsk kor, og her valgte hun sin grønlandske veninde Nina Jørgensen som forsanger.

Julies kor gik hen og vandt, så det er en vinderduo, der nu stiller op i det danske Melodi Grand Prix med sangen 'League of Light'.

Julie og Nina i 'TV2 Allstars' i 2010.
Julie og Nina i 'TV2 Allstars' i 2010. Foto: FLINDT MOGENS
Vis mere

»Ja, vi er glade for at vinde,« lyder det fra Nina ved torsdagens Melodi Grand Prix-pressemøde i DR Byen.

»Vi har sunget sammen, siden vi var 16, og har derefter kørt hver vores karriere. Jeg er blevet spurgt et par gange, om jeg ville være med i Melodi Grand Prix, hvor det ikke lige har passet ind, men sidste sommer fik jeg så en åbenbaring,« tilføjer Julie.

»Jeg skrev til Nina, om ikke vi skulle tilmelde os, og så gik vi i gang med at skrive en sang.«

De vil repræsentere Grønland i det danske Melodi Grand Prix, hvilket de er ret spændte på.

»Vi føler, vi har meget på spil. Det er et ret stort følelsesmæssigt pres at kunne repræsentere Grønland og måske vinde og tage Grønland med til Israel (Eurovision-finalen, red.) og få Grønland endnu mere på verdenskortet,« fortæller Nina.

Julie er måske det mest kendte navn blandt årets 10 Melodi Grand Prix-deltagere. Det ser hun nu ikke som nogen fordel.

»Selvfølgelig kan jeg nå ud til mit publikum på en anden måde, men derudover tror jeg ikke, det er en fordel at være kendt. Jeg har altid oplevet konkurrencen som ret fair, så vi skal absolut levere vores bedste.«

De to sangerinder regner heller ikke med, at sms-stemmer fra Grønland er nok til en sejr.

»Der er lige så mange mennesker i Grønland, som der bor i Vejle, så så mange potentielle stemmer er der heller ikke,« smiler Nina.